Vrmac iz više uglova – sv Ilija, Velji vrh, kupanje, 27. 09. 2015. god. neđelja u 7 30h – rekreativna, laka, srednje teška tura

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Oblun. Planinarenje i nešto više…

Crna Gora je čudesan prostor i jedinstvena država.  Akciju, planinu, predjele ako nijeste zapamtili, na njima nijeste ni bili. Zato Oblun kao fanatični poklonik planina i vjernik Crne Gore voli da  ispuni ture kao šipak: planinarenjem, legendama, geografijom, iznenađenjima… pa da svi uživamo.

Vrmac je planina koju su nazvali pješački raj. Ona je raj i za oči, dušu…

Karakteristika ove jedinstvene i neobične akcije je ukrštanje nekoliko staza i dva najviša vrha Vrmca sv Ilija(765m) i Velji vrh(712m). Akcija je koncipirana za učesnike različitih nivoa kondicione pripremljenosti tako da svaki učesnik sam bira svoju maršrutu u mnoštvu kombinacija uspona i silaska

Kupanje do 18h.

Tempo hoda se podešava prema najsporijem učesniku.

Oprema: Poželjne su duboke planinarske cipele, deblje čarape, odgovarajuća odjeća( na veće visine u svako doba godine nosi se:  tanka – “šuškava” jakna za vjetar, tanka sintetička jakna tzv polar, “duks”,  kapa, rukavice, kišna kabanica) zaštita od sunca (krema, kačket ili šešir, dugi rukavi) i par majica za preobuku na planini. (Jedan komplet rezervne  odjeće i obuće uvijek ostavite  u sredstvu prijevoza), kupaći.

Ponijeti nešto lake hrane za uspon, vodu(2l), suvo voće, slatkiše.

Sastavni dio svake akcije čine edukativni ( upoznavanje sa kulturom, istorijom, geografijom, florom i faunom …) i zabavni sadržaji.

Polazak: neđelja  u 7 30h ispred prostorija kluba.

Povratak u Podgoricu  do 20h.
Prijevoz: sopstveni, kombi.

Napomena: VREMENA SU ORJENTACIONA, DATA PREMA NORMAMA I PLANINARSKOJ PRAKSI, ISKLJUČIVO ZAVISE OD SPOSOBNOSTI I ŽELJA UČESNIKA AKCIJE!!!

Prijava i dodatne informacije na sastanku kluba: utorak i četvrtak 19- 20h ili do popune mjesta. Blaža Jovanovića 17- Blok V, prolaz iza Lovćen osiguranja  ili na tel 067 813 813; 069 156 064.

Akontacija (za obezbjeđenje transporta) je 5e i uplaćuje se lično ili na žiro račun Planinarski klub “Oblun” br: 510-65042-78 kod CKB banke.
Vodič: Zoran S. Mirotić

O VAŠOJ BEZBJEDNOSTI, ZDRAVLJU, VREMENSKOJ PROGNOZI I DR. BRINE VOĐSTVO PUTA DOKAZANO NA SKORO HILJADU AKCIJA.

Vaša obaveza je da poštujete uputstva i uživate.

Komentariši

 • Plan akcija je podložan izmjenama, naročito usljed nepovoljne prognoze vremena.

  Učešće na akciji je dobrovoljno i na sopstvenu odgovornost! Pridržavaj se pravila ponašanja prema prirodi i ostalim učesnicima.

  Važan dio Akcije su upoznavanje kulture, istorije, geografije, flore, faune i zabavni sadržaji.

  Izvršavaj uputstva vođe izleta, jer je on i zakonski odgovoran za tebe! Neka ti je uvijek u vidnom polju. Primjedbe koje imaš saopšti mu nasamo poslije ture.

  Prilagodi se grupi, ne žuri, zaostanak najavi! Detaljno se informiši i pripremi za napore na turi. Ponesi da nudiš, ne da tražiš. Uvijek ponesi za kišu i hladnoću ili trpi!

  Brini o bezbjednosti, svojoj i drugih! Ne bacaj smeće! Ne čupaj biljke! Pomogni slabijima. Ne odronjavaj krše! Pusti druge da uživaju u prirodi.