Zatarje-Premćani, Vaškovo, Krupice…branje pečurki, borovnica-subota-neđelja:12 i(ili)13.09.2015.g. 7h, laka (rekreativna) tura

 

11539264_857405774349183_2361329780364249137_o                  
Oblun. Planinarenje i nešto više…

Privilegija je uživati u draguljima Crne Gore za koje ne znate, jer su “daleko”! A ljubav je dvosmjeran proces??!!

Rijetko pośećivane planine, beskrajne zatalasane livade, šume, predivna sela i ljudi, opčine na prvi pogled:Ujač, Balkan, Bandjer, Premćani, Vaškovo, Krupice, Bujaci…

Kondiciona pripremljenost nije neophodna.

Oprema: kamp oprema( šator, vreća, podmetač- ukoliko nemate postoje u klubu par rezervnih, a i prijatelji su tu ), duboke planinarske cipele( poželjne ne i neophodne), deblje čarape – najbolje su vunjene, odgovarajuća odjeća ( na veće visine u svako doba godine nosi se:  tanka – “šuškava” jakna za vjetar, tanka sintetička jakna tzv polar, “duks”,  kapa, rukavice, kišna kabanica), zaštita od sunca (krema, kačket ili šešir, dugi rukavi).

(Najmanje jedan komplet rezervne  odjeće i obuće ostaviti u kući u kojoj se spava, šatoru ili vozilu).

Ponijeti hranu za dva dana, rezervne baterije, memoriju fotoaparata i velike oči.

Na uspon ponijeti nešto lake hrane, vodu(1-1,5l), suvo voće, slatkiše, i par majica za preobuku na planini.

Sastavni dio svake akcije čine edukativni ( upoznavanje sa kulturom, istorijom, geografijom, florom i faunom …) i zabavni sadržaji.

Polazak: subota u 7h ispred prostorija kluba.

Povratak: u Podgoricu  u neđelju do 21h.
Polazak i povratak izvodimo po želji i dogovoru učesnika!

Prijevoz: kombi, auto.

Prijava i dodatne informacije na sastanku kluba: četvrtak 19-20h, NAJKASNIJE DO ČETVRTKA VEČE, ili do popune mjesta. Blaža Jovanovića 17- Blok V, prolaz iza Lovćen osiguranja  ili na tel 067 813 813; 069 156 064.

Akontacija (za obezbjeđenje transporta ) je 5e i uplaćuje se lično ili na žiro račun Planinarski klub “Oblun” br: 510-65042-78 kod CKB banke.
VODIČI: SVI UČESNICI

Komentariši

 • Plan akcija je podložan izmjenama, naročito usljed nepovoljne prognoze vremena.

  Učešće na akciji je dobrovoljno i na sopstvenu odgovornost! Pridržavaj se pravila ponašanja prema prirodi i ostalim učesnicima.

  Važan dio Akcije su upoznavanje kulture, istorije, geografije, flore, faune i zabavni sadržaji.

  Izvršavaj uputstva vođe izleta, jer je on i zakonski odgovoran za tebe! Neka ti je uvijek u vidnom polju. Primjedbe koje imaš saopšti mu nasamo poslije ture.

  Prilagodi se grupi, ne žuri, zaostanak najavi! Detaljno se informiši i pripremi za napore na turi. Ponesi da nudiš, ne da tražiš. Uvijek ponesi za kišu i hladnoću ili trpi!

  Brini o bezbjednosti, svojoj i drugih! Ne bacaj smeće! Ne čupaj biljke! Pomogni slabijima. Ne odronjavaj krše! Pusti druge da uživaju u prirodi.