Bioč – Veliki Vitao, 27 08 2016g. subota u 05h teška tura

BMV bioc-televica lastva jajac volujak trnov durm 6-8 08 10 (158)a

Oblun. Planinarenje i nešto više…

Ako vjeruješ  i  voliš uživaj ili gledaj fotografije. Dan proveden u Pivi u bilo koje doba godine je  događaj ispunjen slikama, bojama, mirisima čija će se toplina dugo razlivati vašim śećanjima. Veličanstveni kanjoni Pive, Tare, Komarnice, Vrbnice, prašuma Perućica, travnate ili stjenovite planine Durmitor, masiv BMV, Treskavac, Pivska planina, Golija, Lebršnik, fascinantna jezera: Trnovačko, Stabanjska, Mratinjska i ogromno Pivsko, pitoreskne visoravni, tradicionalna, očuvana sela čine Pivu neodoljivom. Veliki Vitao ( 2397mnm) najviši vrh čarobnog masiva Bioč, Maglić, Volujak planinarski je dragulj.

Vrijeme uspona 5-6h, silaska 4h, visinska razlika 1400m.

Potrebna je dobra kondiciona pripremljenost.

Teren: šumska staza, travnate padine. Nema strmih ni opasnih mjesta.

Tempo hoda se podešava prema najsporijem učesniku.

Oprema: planinarske duboke cipele i deblje čarape(najbolje su vunjene), odjeća za visokogorske uspone( na veće visine u svako doba godine nosi se:  tanka – “šuškava” jakna za vjetar, tanka sintetička jakna tzv polar, “duks”,  kapa, rukavice, kišna kabanica), zaštita od sunca (krema, naočari) i par majica za preobuku na planini.

Jedan komplet rezervne  odjeće i obuće ostaviti u vozilu.

Ponijeti nešto lake hrane za uspon, vodu( min3l), suvo voće, slatkiše.

Sastavni dio svake akcije čine edukativni ( upoznavanje sa kulturom, istorijom, geografijom, florom i faunom …) i zabavni sadržaji.

Po završetku akcije obilazimo neke od znamenitosti Pive.

Polazak subota u 5h ispred prostorija kluba Bazar u Bloku V.

Povratak u Podgoricu  oko 20h.
Prijevoz: kombi, auto.

apomena:VREMENA SU ORJENTACIONA, DATA PREMA NORMAMA I PLANINARSKOJ PRAKSI, ISKLJUČIVO ZAVISE OD SPOSOBNOSTI I UČESNIKA AKCIJE.

Prijava i dodatne informacije na sastanku kluba:srijeda i četvrtak 19-20h Blaža Jovanovića 17- Blok V, prolaz iza Lovćen osiguranja  ili na tel 067 813 813; 069 156 064.

Akontacija  je 5e i uplaćuje se lično ili na žiro račun Planinarski klub “Oblun” br: 510-65042-78 kod CKB banke.
Vodič: Zoran S Mirotić

O VAŠOJ BEZBJEDNOSTI, ZDRAVLJU, VREMENSKOJ PROGNOZI I DR. BRINE VOĐSTVO PUTA DOKAZANO NA HILJADU AKCIJA.

Komentariši

 • Plan akcija je podložan izmjenama, naročito usljed nepovoljne prognoze vremena.

  Učešće na akciji je dobrovoljno i na sopstvenu odgovornost! Pridržavaj se pravila ponašanja prema prirodi i ostalim učesnicima.

  Važan dio Akcije su upoznavanje kulture, istorije, geografije, flore, faune i zabavni sadržaji.

  Izvršavaj uputstva vođe izleta, jer je on i zakonski odgovoran za tebe! Neka ti je uvijek u vidnom polju. Primjedbe koje imaš saopšti mu nasamo poslije ture.

  Prilagodi se grupi, ne žuri, zaostanak najavi! Detaljno se informiši i pripremi za napore na turi. Ponesi da nudiš, ne da tražiš. Uvijek ponesi za kišu i hladnoću ili trpi!

  Brini o bezbjednosti, svojoj i drugih! Ne bacaj smeće! Ne čupaj biljke! Pomogni slabijima. Ne odronjavaj krše! Pusti druge da uživaju u prirodi.