Bjelasica – Zekova gl, Pešića jezero (Crna glava), neđelja 06.07.2014.g. u 07h – laka (srednje teška) tura

001 bjelasica pesica jezero 0714

Pešića jezero i vrh Crna Glava na Bjelasici

Bjelasica – Zekova gl, Pešića jezero (Crna glava), neđelja 06. 07. 2014 g. u 07h – laka (srednje teška) tura

Oblun. Planinarenje i nešto više…

Oprema: Poželjne duboke planinarske cipele, deblje čarape – najbolje su vunjene, odgovarajuća odjeća (na veće visine u svako doba godine nosi se:  tanka – “šuškava” jakna za vjetar, tanka sintetička jakna tzv polar, “duks”,  kapa, rukavice, kišna kabanica), zaštita od sunca (krema, kačket ili šešir, dugi rukavi) i par majica za preobuku na planini. (Jedan komplet rezervne odjeće i obuće ostaviti u vozilu). Ponijeti nešto lake hrane za uspon, vodu (1,5-3l), suvo voće, slatkiše. Sastavni dio svake akcije čine edukativni (upoznavanje sa kulturom, istorijom, geografijom, florom i faunom …) i zabavni sadržaji.

Polazak u neđelju u 7h ispred prostorija kluba. Povratak u Podgoricu oko 20h.

Prijevoz: kombi, bus, auto.

Napomena: VREMENA SU ORJENTACIONA, DATA PREMA NORMAMA I PLANINARSKOJ PRAKSI, ISKLJUČIVO ZAVISE OD SPOSOBNOSTI I ŽELJA UČESNIKA AKCIJE!!!

Prijava i dodatne informacije na sastanku kluba: utorak i četvrtak 19 30-21h, NAJKASNIJE DO ČETVRTKA VEČE, ili do popune mjesta. Blaža Jovanovića 17- Blok V, prolaz iza Lovćen osiguranja ili na tel 067 813 813; 069 156 064. OD PETKA ZVATI NA TEL 069 835 535

Akontacija (za obezbjeđenje transporta) je 5e (troškovi oko 10e) i uplaćuje se lično ili na žiro račun Planinarski klub “Oblun” br: 510-65042-78 kod CKB banke.

Vodiči: grupa vodiča

O VAŠOJ BEZBJEDNOSTI, ZDRAVLJU, VREMENSKOJ PROGNOZI I DR. BRINE VOĐSTVO PUTA DOKAZANO NA SKORO HILJADU AKCIJA (KRIVIČNO JE ODGOVORNO). Vaša obaveza je da poštujete uputstva i uživate.

Komentariši

 • Plan akcija je podložan izmjenama, naročito usljed nepovoljne prognoze vremena.

  Učešće na akciji je dobrovoljno i na sopstvenu odgovornost! Pridržavaj se pravila ponašanja prema prirodi i ostalim učesnicima.

  Važan dio Akcije su upoznavanje kulture, istorije, geografije, flore, faune i zabavni sadržaji.

  Izvršavaj uputstva vođe izleta, jer je on i zakonski odgovoran za tebe! Neka ti je uvijek u vidnom polju. Primjedbe koje imaš saopšti mu nasamo poslije ture.

  Prilagodi se grupi, ne žuri, zaostanak najavi! Detaljno se informiši i pripremi za napore na turi. Ponesi da nudiš, ne da tražiš. Uvijek ponesi za kišu i hladnoću ili trpi!

  Brini o bezbjednosti, svojoj i drugih! Ne bacaj smeće! Ne čupaj biljke! Pomogni slabijima. Ne odronjavaj krše! Pusti druge da uživaju u prirodi.