Busovnik 13. 09. 2014 g. subota u 10 (8)h – rekreativna (laka) tura

Busovnik Velja Gora 18 12 2013 (58a)

Oblun. Planinarenje i nešto više…

Jedan od najljepših panoramskih pogleda na Podgoricu

Potrebna minimalna kondiciona pripremljenost.

Tempo hoda se podešava prema najsporijem učesniku. Oprema: Planinarske cipele ( tvrđeg đona):  tanka jakna, “duks”,  zaštita od sunca (krema, kačket ili šešir, dugi rukavi)vjetra i kiše, par majica za preobuku na planini.

Ponijeti nešto lake hrane za uspon, vodu(1,5l), suvo voće, slatkiše.

Sastavni dio svake akcije čine edukativni ( upoznavanje sa kulturom, istorijom, geografijom, florom i faunom …) i zabavni sadržaji. Obići ćemo spomenik bitke na Krusima.

Polazak u subotu u 10 (8)h ispred prostorija kluba.

Povratak u Podgoricu  oko 15h.

Prijevoz: sopstveni, kombi.

Napomena:VREMENA SU ORJENTACIONA, DATA PREMA NORMAMA I PLANINARSKOJ PRAKSI, ISKLJUČIVO ZAVISE OD SPOSOBNOSTI I ŽELJA UČESNIKA AKCIJE!!!

Prijava i dodatne informacije na sastanku kluba: četvrtak i petak  19 30-21h, NAJKASNIJE DO PETKA VEČE. Blaža Jovanovića 17- Blok V, prolaz iza Lovćen osiguranja  ili na tel 067 813 813; 069 156 064.

Akontacija je 5e i uplaćuje se lično. Vodič Zoran S. Mirotić

O VAŠOJ BEZBJEDNOSTI, ZDRAVLJU, VREMENSKOJ PROGNOZI I DR. BRINE VOĐSTVO PUTA DOKAZANO NA SKORO HILJADU AKCIJA (KRIVIČNO JE ODGOVORNO).

Vaša obaveza je da poštujete uputstva i uživate.

Komentariši

 • Plan akcija je podložan izmjenama, naročito usljed nepovoljne prognoze vremena.

  Učešće na akciji je dobrovoljno i na sopstvenu odgovornost! Pridržavaj se pravila ponašanja prema prirodi i ostalim učesnicima.

  Važan dio Akcije su upoznavanje kulture, istorije, geografije, flore, faune i zabavni sadržaji.

  Izvršavaj uputstva vođe izleta, jer je on i zakonski odgovoran za tebe! Neka ti je uvijek u vidnom polju. Primjedbe koje imaš saopšti mu nasamo poslije ture.

  Prilagodi se grupi, ne žuri, zaostanak najavi! Detaljno se informiši i pripremi za napore na turi. Ponesi da nudiš, ne da tražiš. Uvijek ponesi za kišu i hladnoću ili trpi!

  Brini o bezbjednosti, svojoj i drugih! Ne bacaj smeće! Ne čupaj biljke! Pomogni slabijima. Ne odronjavaj krše! Pusti druge da uživaju u prirodi.