Dolinom Orahovštice – 08 05 2016g, neđelja u 08h, rekreativna( laka) tura   

 

IMG_0053

Oblun. Planinarenje i nešto više…

Iz Virpazara krivudavom stazom kroz zapadnu Crmnicu, šumom, klisurom uzvodno uz rijeku Orahovšticu, pored vodopada, preko i pored čudesnih prastarih lučnih kamenih mostova, lijepih ruralnih cjelina,  dolazimo do Podgorskih vrela.  Usput, ali namjerno, obilazimo sela Dupilo, Podgor, Utrg. Staza je prelijepa, dobrim dijelom nalik kanjonu Mrtvice, brza rijeka, mnogo vode, slapovi, čist zrak…

Potrebna je minimalna kondiciona pripremljenost.

pogledajte: https://www.facebook.com/zoran.s.mirotic/media_set?set=a.1009707329119026.1073741933.100002393043279&type=3

Oprema: Poželjno je imati planinarske cipele mada mogu i patike, odgovarajuću odjeću(tanka – “šuškava” jakna za vjetar, “duks”,  kišna kabanica), kačket  i par majica za preobuku na planini.

Rezervnu  odjeću i obuću ostaviti u prijevoznom sredstvu.

Ponijeti nešto lake hrane, topli napitak, vodu(1l), suvo voće, slatkiše.

Naše akcije su edukativnog karaktera ( upoznavanje kulture, istorije, flore i faune).

Tempo hoda se podešava prema najsporijem učesniku.

Polazak neđelja 08. 05. 2016. g. u 8h ispred prostorija kluba.

Povratak u Podgoricu do 18h.

Prijevoz: kombi, autobus.

Napomena:VREMENA SU ORJENTACIONA, DATA PREMA NORMAMA I PLANINARSKOJ PRAKSI, ISKLJUČIVO ZAVISE OD SPOSOBNOSTI I UČESNIKA AKCIJE!

Prijava i dodatne informacije na sastanku kluba: srijeda i četvrtak 19-20h Blaža Jovanovića 17- Blok V, prolaz iza Lovćen osiguranja  ili na tel 067 813 813; 069 156 064.

Molimo da se ne prijavljujete porukama i na fejsbuku, jer nijesmo sigurni da ćemo ih viđeti na vrijeme, a i nije ozbiljno… 

Akontacija  5e je obavezna i uplaćuje se lično ili na žiro račun Planinarski klub “Oblun” br: 510-65042-78 kod CKB banke.
Troškove akcije  možete sami izračunati prema troškovniku koji se nalazi na našoj stranici na sajtu i fejsbuku( u datoteci ili bilješkama).

Vodiči: grupa vodiča

O VAŠOJ BEZBJEDNOSTI, ZDRAVLJU, VREMENSKOJ PROGNOZI I DR. BRINE VOĐSTVO PUTA DOKAZANO NA SKORO HILJADU AKCIJA.

Vaša obaveza je da poštujete uputstva i uživate.

Odgovori

 • Plan akcija je podložan izmjenama, naročito usljed nepovoljne prognoze vremena.

  Učešće na akciji je dobrovoljno i na sopstvenu odgovornost! Pridržavaj se pravila ponašanja prema prirodi i ostalim učesnicima.

  Važan dio Akcije su upoznavanje kulture, istorije, geografije, flore, faune i zabavni sadržaji.

  Izvršavaj uputstva vođe izleta, jer je on i zakonski odgovoran za tebe! Neka ti je uvijek u vidnom polju. Primjedbe koje imaš saopšti mu nasamo poslije ture.

  Prilagodi se grupi, ne žuri, zaostanak najavi! Detaljno se informiši i pripremi za napore na turi. Ponesi da nudiš, ne da tražiš. Uvijek ponesi za kišu i hladnoću ili trpi!

  Brini o bezbjednosti, svojoj i drugih! Ne bacaj smeće! Ne čupaj biljke! Pomogni slabijima. Ne odronjavaj krše! Pusti druge da uživaju u prirodi.