Durmitor Bezimeni vrh(Bobotov kuk), 18 09 2016g. neđelja 6h, srednje teška tura

 

durmitor-11-13-07-08-116 

Oblun. Planinarenje i nešto više…

Drugi po visini, jedan od najljepših i najuzbudljivijih vrhova Durmitora ima nemušto ime Bezimeni vrh(2487mnm). Blizina i sličnost sa najvišim, ne umanjuju mu atraktivnost, naprotiv. Rijetko pośećen, izdvojen, atipičnog izgleda i orjentacije, krš u svim oblicima, neće nadahnuti životnošću, neće Vam reći ništa, dok ne ośetite njegovu moć.

Pri vrhu je potreban oprez, a zavisno od prijavljenih učesnika tj. rute možemo imati jednu opasnu dionicu.

Ukupna visinska razlika: zavisno od izabrane staze je oko 1000m.

Vrijeme uspona 4h. Pauza na vrhu je najmanje 30min, silaska 3 30h.

Teren: trava-kamen, sipar, stijena.

Kondiciona pripremljenost: srednja.
Tempo hoda se podešava prema najsporijem učesniku.
Oprema:
Poželjne su duboke planinarske cipele, deblje čarape, odgovarajuća odjeća( na veće visine u svako doba godine nosi se:  tanka – “šuškava” jakna za vjetar, tanka sintetička jakna tzv polar, “duks”,  kapa, rukavice, kišna kabanica) zaštita od sunca (krema, kačket ili šešir, dugi rukavi) i par majica za preobuku na planini. (Jedan komplet rezervne  odjeće i obuće uvijek ostavite  u sredstvu prijevoza).

Ponijeti nešto lake hrane za uspon, vodu(3l), suvo voće, slatkiše.

Sastavni dio svake akcije čine edukativni ( upoznavanje sa kulturom, istorijom, geografijom, florom i faunom …) i zabavni sadržaji.

Polazak: neđelja  u 6h ispred prostorija kluba.

Povratak u Podgoricu  do 20h.
Prijevoz: sopstveni, kombi.

Napomena: VREMENA SU ORJENTACIONA, DATA PREMA NORMAMA I PLANINARSKOJ PRAKSI, ISKLJUČIVO ZAVISE OD SPOSOBNOSTI I ŽELJA UČESNIKA AKCIJE!!!

Prijava i dodatne informacije na sastanku kluba: srijeda i četvrtak 19-20h ili do popune mjesta. Blaža Jovanovića 17- Blok V, prolaz iza Lovćen osiguranja  ili na tel 067 813 813; 069 156 064.  PRIJAVE FEJSBUKOM I PORUKAMA SE NE PRIMAJU.

Akontacija (za obezbjeđenje transporta) je 5e i uplaćuje se lično ili na žiro račun Planinarski klub “Oblun” br: 510-65042-78 kod CKB banke.
Vodič: Zoran S. Mirotić

O VAŠOJ BEZBJEDNOSTI, ZDRAVLJU, VREMENSKOJ PROGNOZI I DR. BRINE VOĐSTVO PUTA DOKAZANO NA SKORO HILJADU AKCIJA.

Odgovori

 • Plan akcija je podložan izmjenama, naročito usljed nepovoljne prognoze vremena.

  Učešće na akciji je dobrovoljno i na sopstvenu odgovornost! Pridržavaj se pravila ponašanja prema prirodi i ostalim učesnicima.

  Važan dio Akcije su upoznavanje kulture, istorije, geografije, flore, faune i zabavni sadržaji.

  Izvršavaj uputstva vođe izleta, jer je on i zakonski odgovoran za tebe! Neka ti je uvijek u vidnom polju. Primjedbe koje imaš saopšti mu nasamo poslije ture.

  Prilagodi se grupi, ne žuri, zaostanak najavi! Detaljno se informiši i pripremi za napore na turi. Ponesi da nudiš, ne da tražiš. Uvijek ponesi za kišu i hladnoću ili trpi!

  Brini o bezbjednosti, svojoj i drugih! Ne bacaj smeće! Ne čupaj biljke! Pomogni slabijima. Ne odronjavaj krše! Pusti druge da uživaju u prirodi.