Durmitor-doline Komarnice i Grabovice, 14. 06. 2015 g. neđelja u 06 30h – srednje teška (rekreativna) tura

2qv5w1u

Oblun. Planinarenje i nešto više…

Niz očaravajućih akcija, koje ni planinarski sladokusci neće  zaboraviti nastavlja se.  Prolaz kroz doline Komarnice i Grabovice, pored grandioznih Ivice, Ranisave, Śedla, Vjetrenih brda, Šarenih pasova, Bobotovog kuka, Lojanika,  monolitnih litica Boljskih Greda. Živopisni gornji tok Komarnice, stoljetne šume Dragišnjice, slapovi i vodopadi, predivne cvijetne livade i poljane u njedrima divova skriveni su, nepoznati i rijetko pośećeni. Prava privilegija je proći tom netaknutom prirodom.

Potrebna je minimalna (srednja) kondiciona pripremljenost.

Tempo hoda se podešava prema najsporijem učesniku.

Duboke planinarske cipele, deblje čarape – najbolje su vunjene, odgovarajuća odjeća ( na veće visine u svako doba godine nosi se:  tanka – “šuškava” jakna za vjetar, tanka sintetička jakna tzv polar, “duks”,  kapa, rukavice, kišna kabanica), zaštita od sunca (krema, kačket ili šešir, dugi rukavi) i par majica za preobuku na planini.

(Jedan komplet rezervne  odjeće i obuće ostaviti u vozilu).

Ponijeti nešto lake hrane za uspon, vodu(1,5l), suvo voće, slatkiše.

Sastavni dio svake akcije čine edukativni ( upoznavanje sa kulturom, istorijom, geografijom, florom i faunom …) i zabavni sadržaji.

Polazak neđelja u 6 30h ispred prostorija kluba.

Povratak u Podgoricu  do 21h.
Prijevoz: kombi.

Prijava i dodatne informacije na sastanku kluba: utorak i četvrtak 19 -20h, NAJKASNIJE DO ČETVRTKA VEČE, ili do popune mjesta. Blaža Jovanovića 17- Blok V, prolaz iza Lovćen osiguranja  ili na tel 067 813 813; 069 156 064.

Akontacija 5e (za obezbjeđenje transporta-ne vraća se u slučaju odustajanja)  je uslov da budete uvršteni u spisak  i uplaćuje se lično ili na žiro račun Planinarski klub “Oblun” br: 510-65042-78 kod CKB banke.
Vodič: Zoran S. Mirotić

O VAŠOJ BEZBJEDNOSTI, ZDRAVLJU, VREMENSKOJ PROGNOZI I DR. BRINE VOĐSTVO PUTA DOKAZANO NA SKORO HILJADU AKCIJA (KRIVIČNO JE ODGOVORNO).

Vaša obaveza je da poštujete uputstva i uživate.

Odgovori

 • Plan akcija je podložan izmjenama, naročito usljed nepovoljne prognoze vremena.

  Učešće na akciji je dobrovoljno i na sopstvenu odgovornost! Pridržavaj se pravila ponašanja prema prirodi i ostalim učesnicima.

  Važan dio Akcije su upoznavanje kulture, istorije, geografije, flore, faune i zabavni sadržaji.

  Izvršavaj uputstva vođe izleta, jer je on i zakonski odgovoran za tebe! Neka ti je uvijek u vidnom polju. Primjedbe koje imaš saopšti mu nasamo poslije ture.

  Prilagodi se grupi, ne žuri, zaostanak najavi! Detaljno se informiši i pripremi za napore na turi. Ponesi da nudiš, ne da tražiš. Uvijek ponesi za kišu i hladnoću ili trpi!

  Brini o bezbjednosti, svojoj i drugih! Ne bacaj smeće! Ne čupaj biljke! Pomogni slabijima. Ne odronjavaj krše! Pusti druge da uživaju u prirodi.