Hajla–XIX Memorijal Safet Mavrić-Ćako, 8-10 01 2016g–srednje teška tura

hajla 10 01 09 086

Oblun. Planinarenje i nešto više…

U spomen na planinara i alpinistu Safeta-Ćaka Mavrića koji je stradao na Hajli za Božić 1997 g. održava se uspon na ovu prelijepu planinu.

 

Fotografije od prošlih godina pogledajte na: http://oblun.me/oblun-je-od-09-11-01-2015-g-bio-na-hajli/http://oblun.me/oblun-je-ovog-vikenda-10-12-01-2014-bio-i-na-hajli/

Potrebna je minimalna do srednja kondiciona pripremljenost ( zavisno od visine i stanja snijega).

Tempo hoda se podešava prema najsporijem učesniku.

Oprema:  višeslojna odjeća, topla i nepromočiva planinarska obuća, gamašne, štapovi, kapa, rukavice, zaštita od vjetra i kiše, hrana za 2 dana , voda (1l), suvo voće, slatkiši i nešto za preobuku. Rezervnu odjeću i obuću ostaviti u autu.

Neophodna je vreća za spavanje(bilo kakva) ili posteljina.

Polazak: petak prije podne( po dogovoru) ispred prostorija kluba.

Povratak u Podgoricu neđelja oko 19h.
Prijevoz: automobil.

Napomena:VREMENA SU ORJENTACIONA, DATA PREMA NORMAMA I PLANINARSKOJ PRAKSI, ISKLJUČIVO ZAVISE OD SPOSOBNOSTI I ŽELJA UČESNIKA AKCIJE!!!

Prijava i dodatne informacije na sastanku kluba:utorak i četvrtak 18-19h, NAJKASNIJE DO ČETVRTKA VEČE, ili do popune mjesta. Blaža Jovanovića 17- Blok V, prolaz iza Lovćen osiguranja  ili na tel 067 813 813; 069 156 064. Troškove akcije  možete sami izračunati prema troškovniku koji se nalazi na našoj stranici na sajtu i fejsbuku.
O VAŠOJ BEZBJEDNOSTI, ZDRAVLJU, VREMENSKOJ PROGNOZI I DR. BRINE VOĐSTVO PUTA DOKAZANO NA SKORO HILJADU AKCIJA I ISKUSNI VODIČI DOMAĆINA.

Vaša obaveza je da poštujete uputstva i uživate.

Odgovori

 • Plan akcija je podložan izmjenama, naročito usljed nepovoljne prognoze vremena.

  Učešće na akciji je dobrovoljno i na sopstvenu odgovornost! Pridržavaj se pravila ponašanja prema prirodi i ostalim učesnicima.

  Važan dio Akcije su upoznavanje kulture, istorije, geografije, flore, faune i zabavni sadržaji.

  Izvršavaj uputstva vođe izleta, jer je on i zakonski odgovoran za tebe! Neka ti je uvijek u vidnom polju. Primjedbe koje imaš saopšti mu nasamo poslije ture.

  Prilagodi se grupi, ne žuri, zaostanak najavi! Detaljno se informiši i pripremi za napore na turi. Ponesi da nudiš, ne da tražiš. Uvijek ponesi za kišu i hladnoću ili trpi!

  Brini o bezbjednosti, svojoj i drugih! Ne bacaj smeće! Ne čupaj biljke! Pomogni slabijima. Ne odronjavaj krše! Pusti druge da uživaju u prirodi.