Hajla, Žlijeb, Ahmica, Rusolija, 7,8,9 avgust 2015. god. g.- rekreativna (laka, srednja) tura

124 Hajla 0814

Oblun. Planinarenje i nešto više…

 

Više planinara je iskazalo želju da odemo na Hajlu, da uživamo u šetnji ovom prelijepom planinom, branju borovnica i ljekovitog bilja i Druženju.

Ova tura se preporučuje svima koji žele steći novu ljubav – Hajlu. Prigodna je za ljude svih nivoa spremnosti i afiniteta od 7-100 godina.

PRIJAVE se primaju do ČETVRTKA 6. avgusta.

Plan ture:

Petak Polazak iz Podgorice oko 17h, dolazak u Rožaje oko 20h.

Smještaj u domu.

Subota – Hajla Derman do, branje borovnica, jagoda, malina-laka tura

Neđelja – Ahmica(2272mnm), Rusolija (2382mnm), Kula–srednja tura

Potrebna je srednja kondiciona pripremljenost.

Tempo hoda se podešava prema najsporijem učesniku.

Oprema: Odjeća i obuća za 2 dana, pribor za ličnu higijenu. Vreća za spavanje ili posteljina ( prema nahođenju).

Na jednodnevne akcije duboke planinarske cipele, deblje čarape – najbolje su vunjene, odgovarajuća odjeća ( na veće visine u svako doba godine nosi se:  tanka – “šuškava” jakna za vjetar, tanka sintetička jakna tzv polar, “duks”,  kapa, rukavice, kišna kabanica), zaštita od sunca (krema, kačket ili šešir, dugi rukavi) i par majica za preobuku na planini.

Ponijeti nešto lake hrane za uspon, vodu(1,5-2l), suvo voće, slatkiše.

(Jedan komplet rezervne  odjeće i obuće ostaviti u domu).

Sastavni dio svake akcije čine edukativni ( upoznavanje sa kulturom, istorijom, geografijom, florom i faunom …) i zabavni sadržaji.

Polazak u petak 16 30h, ispred prostorija kluba.

Povratak u Podgoricu po dogovoru.

Prijevoz: sopstveni auto, kombi.

Smještaj: Planinarski dom Grope ( 1925mnm) sa dnevnim boravkom i kuhinjom, dvije višekrevetne odvojene muškom i ženskom sobom (dušeci, jastuci, ćebad, posteljina) ( poželjno ponijeti vreću za spavanje ili posteljinu) (cijena 5 eura/ noć ).

Ishrana iz ranca.

Prijava i dodatne informacije na sastanku kluba: utorak i četvrtak 19 -20h,   Blaža Jovanovića 17- Blok V, prolaz iza Lovćen osiguranja  ili na tel 067 813 813; 069 156 064. Ne primaju se prijave SMS ni facebook porukama.

Akontacija ( 5e) je uslov da budete uvršteni u spisak,  uplaćuje se lično ili na žiro račun Planinarski klub “Oblun” br: 510-65042-78 kod CKB banke. U slučaju odustajanja ne vraća se, jer ste prijavom onemogućili drugoga da ide, a ona pokriva samo dio troškova.

Troškove akcije sami izračunajte prema troškovniku kluba!!

Vodič: Zoran S Mirotić

O vašoj bezbjednosti, zdravlju, vremenskoj prognozi i dr. brine vođstvo puta dokazano na skoro hiljadu akcija.

Vaša obaveza je da poštujete uputstva i uživate.

Komentariši

 • Plan akcija je podložan izmjenama, naročito usljed nepovoljne prognoze vremena.

  Učešće na akciji je dobrovoljno i na sopstvenu odgovornost! Pridržavaj se pravila ponašanja prema prirodi i ostalim učesnicima.

  Važan dio Akcije su upoznavanje kulture, istorije, geografije, flore, faune i zabavni sadržaji.

  Izvršavaj uputstva vođe izleta, jer je on i zakonski odgovoran za tebe! Neka ti je uvijek u vidnom polju. Primjedbe koje imaš saopšti mu nasamo poslije ture.

  Prilagodi se grupi, ne žuri, zaostanak najavi! Detaljno se informiši i pripremi za napore na turi. Ponesi da nudiš, ne da tražiš. Uvijek ponesi za kišu i hladnoću ili trpi!

  Brini o bezbjednosti, svojoj i drugih! Ne bacaj smeće! Ne čupaj biljke! Pomogni slabijima. Ne odronjavaj krše! Pusti druge da uživaju u prirodi.