IX Memorijal Andrej Tomović – Ostrvica 14.10.2018

Dostojanstven, dostojan čovjeka dan, devet godina kasnije! Čarobna priroda, krasni ljudi i atmosfera. Podśetili smo se na Andrejevo stradanje, medicinsku sestru kako se u cipelicama vere uz Ostrvicu i Ljude iz PK Bjelasica Kolašin, jedina svijeetla toga turobnog dana, čojstvo i nemoral, dobro i zlo. Podśetili smo se na druženje sa Androm i dogodovštine na brojnim planinskim akcijama, dočeke na Mateševu, tegle divljih jagoda, malina i slatkog kojima je darivao drugarice uz zvonki, đetinji smijeh i iskrenost, prilične samo čistim dušama. Memorijal kakav memorijali treba da budu.

Odgovori

 • Plan akcija je podložan izmjenama, naročito usljed nepovoljne prognoze vremena.

  Učešće na akciji je dobrovoljno i na sopstvenu odgovornost! Pridržavaj se pravila ponašanja prema prirodi i ostalim učesnicima.

  Važan dio Akcije su upoznavanje kulture, istorije, geografije, flore, faune i zabavni sadržaji.

  Izvršavaj uputstva vođe izleta, jer je on i zakonski odgovoran za tebe! Neka ti je uvijek u vidnom polju. Primjedbe koje imaš saopšti mu nasamo poslije ture.

  Prilagodi se grupi, ne žuri, zaostanak najavi! Detaljno se informiši i pripremi za napore na turi. Ponesi da nudiš, ne da tražiš. Uvijek ponesi za kišu i hladnoću ili trpi!

  Brini o bezbjednosti, svojoj i drugih! Ne bacaj smeće! Ne čupaj biljke! Pomogni slabijima. Ne odronjavaj krše! Pusti druge da uživaju u prirodi.