IZVOR MORAČE – Oblunovom “biser” stazom, 11.5.2014. god, neđelja u 7h, srednje teška (rekreativna) tura

001 izvor morace 0514

IZVOR MORAČE – Oblunovom “biser” stazom, 11 05 2014 god, neđelja u 7h, srednje teška (rekreativna) tura Oblun. Planinarenje i nešto više… Akcija na kojoj “ULAZIMO U ČETVRTU DIMENZIJU”, predio u kome voda pokazuje čuda.

 Neophodna je srednja(minimalna) kondiciona pripremljenost. Neophodno je imati duboku obuću tvrdog i debelog đona, gamašne, jer idemo do i preko snijega. Odjeću prilagodite uslovima ( na veće visine u svako doba godine nosi se: tanka – “šuškava” jakna za vjetar, tanka sintetička jakna tzv polar, “duks”, kapa, rukavice, kišna kabanica),kremu za zaštitu od sunca, kačket i par majica za preobuku na planini. (Jedan komplet rezervne odjeće i obuće uvijek ostavite u autobusu). Ponijeti nešto lake hrane, topli napitak, vodu(1,5l), suvo voće, slatkiše. TEMPO HODA SE PODEŠAVA PREMA NAJSPORIJEM UČESNIKU. “Sastavni dio svake akcije čine edukativni ( upoznavanje sa kulturom, istorijom, geografijom, florom i faunom …) i zabavni sadržaji.” Polazak u neđelju 11. 05. u 7h ispred prostorija kluba kod Bazara u Bloku V. Povratak u Podgoricu do 20h.Prijevoz: kombi, sopstveni. Akontacija 5e, može se izvršiti lično ili na žiro račun Planinarskog kluba “Oblun” br: 510-65042-78 kod CKB banke. Informacije na tel 067 813 813 ili 069 156 064 Vodič: Zoran S Mirotić Prijava i dodatne informacije na sastancima kluba: u utorak i četvrtak 18-19h Blaža Jovanovića 17- Blok V, prolaz iza apoteke Luna.

Odgovori

 • Plan akcija je podložan izmjenama, naročito usljed nepovoljne prognoze vremena.

  Učešće na akciji je dobrovoljno i na sopstvenu odgovornost! Pridržavaj se pravila ponašanja prema prirodi i ostalim učesnicima.

  Važan dio Akcije su upoznavanje kulture, istorije, geografije, flore, faune i zabavni sadržaji.

  Izvršavaj uputstva vođe izleta, jer je on i zakonski odgovoran za tebe! Neka ti je uvijek u vidnom polju. Primjedbe koje imaš saopšti mu nasamo poslije ture.

  Prilagodi se grupi, ne žuri, zaostanak najavi! Detaljno se informiši i pripremi za napore na turi. Ponesi da nudiš, ne da tražiš. Uvijek ponesi za kišu i hladnoću ili trpi!

  Brini o bezbjednosti, svojoj i drugih! Ne bacaj smeće! Ne čupaj biljke! Pomogni slabijima. Ne odronjavaj krše! Pusti druge da uživaju u prirodi.