Jezera Sinjajevine-Vražje, Riblje, Zminičko i Zabojsko, 19.09. 2015 g. subota u 06 30h – srednje teška tura

 

Sinjavina Zabojsko j V Pecarac 21 06 2014 (139)

Oblun. Planinarenje i nešto više…

Sinja(je)vina, crnogorski Tibet, jedinstvena planina-visoravan i njen naborani rupičavi plato su poslastica. Ta zatalasana horizontala  je vrlo značajna dimenzija za upotpunjavanje slike planinskih krajolika Crne Gore. Ovom akcijom napravićemo prsten oko Sinjajevine( vozilom i pješke).  Obići ćemo njene modre dragulje Vražje, Riblje i Zminičko sići na najljepše Zabojsko jezero, odmarati na njemu, po želji i kupati. Autobus nas čeka u kanjonu Tare do koje stižemo predivnom stazom kroz katune i lijepu šumu (NE IDEMO PUTEM). U polasku idemo preko Dragovića polja, Boana, Uskoka, Bukovice i Njegovuđe, a vraćamo se kroz kanjon Tare i Mojkovac.

Potrebna je srednja kondiciona pripremljenost.

Tempo hoda se podešava prema najsporijem učesniku.

Duboke planinarske cipele ( mogu jače patike), deblje čarape – najbolje su vunjene, odgovarajuća odjeća ( topla garderoba, tanka – “šuškava” jakna za vjetar, tanka sintetička jakna tzv polar, “duks”,  kapa, rukavice, kišna kabanica), i preobuku na planini.

(Jedan komplet rezervne  odjeće i obuće ostaviti u vozilu).

Ponijeti nešto lake hrane za uspon, vodu(1,5-2l), suvo voće, slatkiše.

Sastavni dio svake akcije čine edukativni ( upoznavanje sa kulturom, istorijom, geografijom, florom i faunom …) i zabavni sadržaji.

Polazak subota  u 6 30h ispred prostorija kluba.

Povratak u Podgoricu  do 21h.
Prijevoz: kombi, bus.

Napomena: VREMENA SU ORJENTACIONA, DATA PREMA NORMAMA I PLANINARSKOJ PRAKSI, ISKLJUČIVO ZAVISE OD SPOSOBNOSTI I ŽELJA UČESNIKA AKCIJE!!!

Prijava i dodatne informacije na sastanku kluba: utorak i četvrtak 19- 20h ili do popune mjesta. Blaža Jovanovića 17- Blok V, prolaz iza Lovćen osiguranja  ili na tel 067 813 813; 069 156 064.

Akontacija (za obezbjeđenje transporta) je 9e i uplaćuje se lično ili na žiro račun Planinarski klub “Oblun” br: 510-65042-78 kod CKB banke.
Vodič: Zoran S. Mirotić

O VAŠOJ BEZBJEDNOSTI, ZDRAVLJU, VREMENSKOJ PROGNOZI I DR. BRINE VOĐSTVO PUTA DOKAZANO NA SKORO HILJADU AKCIJA.

Vaša obaveza je da poštujete uputstva i

uživate.

Odgovori

 • Plan akcija je podložan izmjenama, naročito usljed nepovoljne prognoze vremena.

  Učešće na akciji je dobrovoljno i na sopstvenu odgovornost! Pridržavaj se pravila ponašanja prema prirodi i ostalim učesnicima.

  Važan dio Akcije su upoznavanje kulture, istorije, geografije, flore, faune i zabavni sadržaji.

  Izvršavaj uputstva vođe izleta, jer je on i zakonski odgovoran za tebe! Neka ti je uvijek u vidnom polju. Primjedbe koje imaš saopšti mu nasamo poslije ture.

  Prilagodi se grupi, ne žuri, zaostanak najavi! Detaljno se informiši i pripremi za napore na turi. Ponesi da nudiš, ne da tražiš. Uvijek ponesi za kišu i hladnoću ili trpi!

  Brini o bezbjednosti, svojoj i drugih! Ne bacaj smeće! Ne čupaj biljke! Pomogni slabijima. Ne odronjavaj krše! Pusti druge da uživaju u prirodi.