Kučka Korita – Rikavačko, Bukumirsko jezero (transferzala) – subota-neđelja  15, 16 08 2015 g. u 6h, srednje teška ( laka, rekreativna) tura-kampovanje

S8000202

 

Oblun. Planinarenje i nešto više…
Kučke planine su izuzetan planinski masiv u neposrednoj blizini Podgorice. Cilj ove akcije je upoznavanje nedovoljno pośećenih središnjeg i istočnog dijela bez uspona na vrhove.

subota 15 08 2015 u 6h:

Viđećemo Zatrijebač, uživati u liticama i fascinantnom kanjonu Cijevne, izaći na prostrana Kučka korita, ići pored napuštenih i aktivnih katuna, između prelijepih vrhova, hladovinom borove i bukove šume, obići Rikavačko i Bukumirsko jezero, okupati se u njima. UKOLIKO BUDE ZAINTERESOVANIH organizovano je kampovanje ili spavanje u privatnim kućama, ili kao vije jednodnevne.

Kondiciona pripremljenost: srednja(nije potrebna).

Tempo hoda se podešava prema najsporijem učesniku.
Oprema: Duboke planinarske cipele( patike), deblje čarape – najbolje su vunjene, odgovarajuća odjeća ( na veće visine u svako doba godine nosi se:  tanka – “šuškava” jakna za vjetar, tanka sintetička jakna tzv polar, “duks”,  kapa, rukavice, kišna kabanica), zaštita od sunca (krema, kačket ili šešir, dugi rukavi) i par majica za preobuku na planini, kupaći kostim.

(Jedan komplet rezervne  odjeće i obuće ostaviti u vozilu).

Ponijeti nešto lake hrane za uspon, vodu(2l), suvo voće, slatkiše.

Sastavni dio svake akcije čine edukativni ( upoznavanje sa kulturom, istorijom, geografijom, florom i faunom …) i zabavni sadržaji.

 

Polazak subota u 6h, neđelja u 7h ispred prostorija kluba.

Povratak oko Podgoricu  do 20h.
Prijevoz: kombi, auto.

 

Prijava i dodatne informacije na sastanku kluba: četvrtak 19-20h, NAJKASNIJE DO ČETVRTKA VEČE, ili do popune mjesta. Blaža Jovanovića 17- Blok V, prolaz iza Lovćen osiguranja  ili na tel 067 813 813; 069 156 064.

Akontacija (za obezbjeđenje transporta) je 5e i uplaćuje se lično ili na žiro račun Planinarski klub “Oblun” br: 510-65042-78 kod CKB banke.
Vodič: Zoran S Mirotić

O VAŠOJ BEZBJEDNOSTI, ZDRAVLJU, VREMENSKOJ PROGNOZI I DR. BRINE VOĐSTVO PUTA DOKAZANO NA SKORO HILJADU AKCIJA .

Vaša obaveza je da poštujete uputstva i uživate.

Komentariši

 • Plan akcija je podložan izmjenama, naročito usljed nepovoljne prognoze vremena.

  Učešće na akciji je dobrovoljno i na sopstvenu odgovornost! Pridržavaj se pravila ponašanja prema prirodi i ostalim učesnicima.

  Važan dio Akcije su upoznavanje kulture, istorije, geografije, flore, faune i zabavni sadržaji.

  Izvršavaj uputstva vođe izleta, jer je on i zakonski odgovoran za tebe! Neka ti je uvijek u vidnom polju. Primjedbe koje imaš saopšti mu nasamo poslije ture.

  Prilagodi se grupi, ne žuri, zaostanak najavi! Detaljno se informiši i pripremi za napore na turi. Ponesi da nudiš, ne da tražiš. Uvijek ponesi za kišu i hladnoću ili trpi!

  Brini o bezbjednosti, svojoj i drugih! Ne bacaj smeće! Ne čupaj biljke! Pomogni slabijima. Ne odronjavaj krše! Pusti druge da uživaju u prirodi.