Kučke pl Vila i Prasica, Rikavačko jezero, subota neđelja 06-07 08 2016g,  srednje teška tura

kucke pl maglic rikavac bukumir j 30 07 2013 (82)a

Oblun. Planinarenje i nešto više…

Podgorički Alpi, Kučke planine imaju svakakva čudesa i kontraste. Smjenjuju se jedni za drugim sjenoviti vrhovi, sipari, neprolazni krečnjak i pitome doline, šume, planine, duboki kanjoni Cijevne, Male rijeke i prostrana visoravan Korita, Vila, Prasica… Posebnu vrijednost daju im Rikavačko i Bukumirsko jezero, raznovrsnost flore, faune i nadasve gostoprimni ljudi.

Subota 06 08 u 08h Laganim hodom putem i kroz šumu silazimo do Rikavačkog jezera za 2 sata. Ostatak dana provodimo u kupanju na Rikavačkom jezeru, druženju uz piće i logorsku vatru.

Spavanje je u šatorima ili privatnom smještaju.  (Za kampovanje svaki učesnik treba da obezbijedi: vreću, podmetač, šator, lampu).

Neđelja 06 08 u 06h livadama, šumom, pa stazom kroz napušteni katun, kamenim siparištem i travnatim grebenom penjemo Vilu planinu sa predivnim pogledom i imenom koje joj potpuno priliči. Ko uživa u kontrastima i dodatnom naporu može se popeti na obližnju Prasicu, srednje teška tura

Oni koji ne žele ići na uspon mogu odmarati, brati pečurke, ljekovito bilje, kupati se na Rikavačkom i(ili) Bukumirskom jezeru na koje odlazimo po silasku sa vrha.

Uspon može biti organizovan i kao jednodnevni(zavisno od interesovanja).

Tempo hoda se podešava prema najsporijem učesniku.

Oprema: Odjeća i hrana za 2 dana, pribor za ličnu higijenu. Poželjne duboke planinarske cipele, deblje čarape – najbolje su vunjene, odgovarajuća odjeća ( na veće visine u svako doba godine nosi se:  tanka – “šuškava” jakna za vjetar, tanka sintetička jakna tzv polar, “duks”,  kapa, rukavice, kišna kabanica), zaštita od sunca (krema, kačket ili šešir, dugi rukavi) i par majica za preobuku na planini.

 (Jedan komplet rezervne  odjeće i obuće ostaviti u vozilu).

Sastavni dio svake akcije čine edukativni ( upoznavanje sa kulturom, istorijom, geografijom, florom i faunom …) i zabavni sadržaji.

Polazak subota, neđelja 6h ispred prostorija kluba po dogovoru.

Povratak u Podgoricu  neđelja oko 20h.
Prijevoz: kombi, sopstveni auto.

Prijava i dodatne informacije tel ili na sastanku kluba: srijeda i četvrtak 19- 20h, NAJKASNIJE DO ČETVRTKA VEČE. Blaža Jovanovića 17- Blok V, prolaz iza Lovćen osiguranja  ili na tel 067 813 813; 069 156 064. Ne primaju se prijave SMS ni facebook porukama.

Akontacija ( 5e) je uslov da budete uvršteni na spisak,  uplaćuje se lično ili na žiro račun Planinarski klub “Oblun” br: 510-65042-78 kod CKB banke. U slučaju odustajanja ne vraća se, jer ste prijavom onemogućili drugoga da ide, a ona pokriva samo dio troškova.

O VAŠOJ BEZBJEDNOSTI, ZDRAVLJU, VREMENSKOJ PROGNOZI I DR. BRINE VOĐSTVO PUTA DOKAZANO NA PREKO HILJADU AKCIJA.

 

Komentariši

 • Plan akcija je podložan izmjenama, naročito usljed nepovoljne prognoze vremena.

  Učešće na akciji je dobrovoljno i na sopstvenu odgovornost! Pridržavaj se pravila ponašanja prema prirodi i ostalim učesnicima.

  Važan dio Akcije su upoznavanje kulture, istorije, geografije, flore, faune i zabavni sadržaji.

  Izvršavaj uputstva vođe izleta, jer je on i zakonski odgovoran za tebe! Neka ti je uvijek u vidnom polju. Primjedbe koje imaš saopšti mu nasamo poslije ture.

  Prilagodi se grupi, ne žuri, zaostanak najavi! Detaljno se informiši i pripremi za napore na turi. Ponesi da nudiš, ne da tražiš. Uvijek ponesi za kišu i hladnoću ili trpi!

  Brini o bezbjednosti, svojoj i drugih! Ne bacaj smeće! Ne čupaj biljke! Pomogni slabijima. Ne odronjavaj krše! Pusti druge da uživaju u prirodi.