Luštica – Obosnik, Rose, Žanjice, Mirišta, Arza- neđelja 15 02 2015 god u 7 30h, rekreativna tura

Lustica Obosnik

Oblun. Planinarenje i nešto više…

Izuzetno lijep i sadržajan izlet sa usponom  na Obosnik (584mnm) vrh poluostrva Luštice. Upoznavanje nekoliko austrougarskih tvrđava  Kabala, Luštica, Arza, izuzetno lijepog i očuvanog antičkog i srednjevjekovnog naselja Rose, uvala i plaža Žanjice, Mirište i rta Arza. U povratku ćemo proći kroz sela u zaleđu Luštice pored prelijepih uvala Oblatno i Pržno i mnogo lijepih nedovoljno poznatih mjesta.

(Pogledajte fotografije na facebooku sa uspona iz 2013 godine).

 obosnik

Nije  potrebna kondiciona pripremljenost.

Tempo hoda se podešava prema najsporijem učesniku.
Oprema:
patike ili lakše planinarske cipele, deblje čarape – najbolje su vunjene, odgovarajuća odjeća:  tanka – “šuškava” jakna za vjetar, tanka sintetička jakna tzv polar, “duks”,  kapa, rukavice, kišna kabanica, kačket ili šešir, dugi rukavi) i par majica za preobuku na planini.

(Jedan komplet rezervne  odjeće i obuće ostaviti u vozilu).

Ponijeti nešto lake hrane za uspon, čaj, vodu(1l), suvo voće, slatkiše.

Sastavni dio svake akcije čine edukativni ( upoznavanje sa kulturom, istorijom, geografijom, florom i faunom …) i zabavni sadržaji.

Polazak u neđelju u 7 30  h ispred prostorija kluba.

Povratak u Podgoricu  oko 20h.
Prijevoz: bus, kombi ili sopstveni.

Napomena: Vremena su orjentaciona, data prema normama i planinarskoj praksi, isključivo zavise od sposobnosti i želja učesnika akcije!!!

Prijava i dodatne informacije na sastanku kluba u utorak i četvrtak 18-19h. Blaža Jovanovića 17- Blok V, prolaz iza Lovćen osiguranja  ili na tel 067 24 24 28 i 067 813 813.

Akontacija-7e, je uslov da budete uvršteni u spisak – uplaćuje se lično ili na žiro račun Planinarski klub “Oblun” br: 510-65042-78 kod CKB banke i ne vraća se u slučaju odustajanja.  Troškove akcije  možete sami izračunati prema troškovniku koji se nalazi na našoj stranici na sajtu i fejsbuku.
Vodič: Danilo Vuković

O VAŠOJ BEZBJEDNOSTI, ZDRAVLJU, VREMENSKOJ PROGNOZI I DR. BRINE VOĐSTVO PUTA DOKAZANO NA SKORO HILJADU AKCIJA (KRIVIČNO JE ODGOVORNO).

Vaša obaveza je da poštujete uputstva i uživate.

Komentariši

 • Plan akcija je podložan izmjenama, naročito usljed nepovoljne prognoze vremena.

  Učešće na akciji je dobrovoljno i na sopstvenu odgovornost! Pridržavaj se pravila ponašanja prema prirodi i ostalim učesnicima.

  Važan dio Akcije su upoznavanje kulture, istorije, geografije, flore, faune i zabavni sadržaji.

  Izvršavaj uputstva vođe izleta, jer je on i zakonski odgovoran za tebe! Neka ti je uvijek u vidnom polju. Primjedbe koje imaš saopšti mu nasamo poslije ture.

  Prilagodi se grupi, ne žuri, zaostanak najavi! Detaljno se informiši i pripremi za napore na turi. Ponesi da nudiš, ne da tražiš. Uvijek ponesi za kišu i hladnoću ili trpi!

  Brini o bezbjednosti, svojoj i drugih! Ne bacaj smeće! Ne čupaj biljke! Pomogni slabijima. Ne odronjavaj krše! Pusti druge da uživaju u prirodi.