Maja Jezerces (2694m) – Tradicionalni uspon, 7-09.03.2014. god. – teška tura

001 maja jezerce 0314

Maja Jezerces (2694m) – Tradicionalni uspon, 7 – 09. 03. 2014. god. – teška tura

Oblun. Planinarenje i nešto više…

Na uspon ponijeti višeslojnu odjeću, zaštitu od vjetra, kiše i snijega, laku hranu, vodu (3l), suvo voće, slatkiše i nešto za preobuku. Rezervnu odjeću i obuću ostaviti u prijevozu. Potrebna je odlična kondiciona pripremljenost i iskustvo u zimskom planinarenju. Učesnici pohoda moraju da posjeduju baterijsku lampu, dva prusika, cepin, dereze i ostalu neophodnu opremu.

Polazak u petak 07. 03. u 16 30h ispred prostorija kluba.

Povratak u Podgoricu u neđelju do 19h po dogovoru.

Prijevoz: sopstveni.

Prijava sa akontacijom od 5 eura na sastanku kluba: utorak i četvrtak 18-19h. Blok V-ul Blaža Jovanovića 17, prolaz iza apoteke Luna, najkasnije do četvrtka. Informacije na tel 067 813 813 i 069 156 064

Vodič: Zoran S Mirotić

Odgovori

 • Plan akcija je podložan izmjenama, naročito usljed nepovoljne prognoze vremena.

  Učešće na akciji je dobrovoljno i na sopstvenu odgovornost! Pridržavaj se pravila ponašanja prema prirodi i ostalim učesnicima.

  Važan dio Akcije su upoznavanje kulture, istorije, geografije, flore, faune i zabavni sadržaji.

  Izvršavaj uputstva vođe izleta, jer je on i zakonski odgovoran za tebe! Neka ti je uvijek u vidnom polju. Primjedbe koje imaš saopšti mu nasamo poslije ture.

  Prilagodi se grupi, ne žuri, zaostanak najavi! Detaljno se informiši i pripremi za napore na turi. Ponesi da nudiš, ne da tražiš. Uvijek ponesi za kišu i hladnoću ili trpi!

  Brini o bezbjednosti, svojoj i drugih! Ne bacaj smeće! Ne čupaj biljke! Pomogni slabijima. Ne odronjavaj krše! Pusti druge da uživaju u prirodi.