Martinići Gradina, Sige, Bitka, Farma magaraca 2.3.2019.g.

Obišli smo Martinićku gradinu( vjerovatnu Lontodoklu tj Diokleju) i baziliku u kojoj su krunisani svi dukljanski kraljevi – Vojislavljevići, lokaitet rimske kuće ( II-III st) u Sigama, kanjon Glizičkog potoka, viđeli fosile, spomen kompleks poginulim u NOR-u arh Ranka Radovića u Ljutotuku i njegov vječni dom, spomenik Bitke na Martinićima 1796g, svjetski poznatu Farmu magaraca…
Danas je 10-godišnji Luka Žarić položio za planinskog vodiča, a Lav Mićunović od 3 godine istrčao svih 5km i položio za planinara. Bilo je još svakojakih čuda, ali su iz Ginisa rekli da je njihova knjiga mala za naše rekorde.

Odgovori

 • Plan akcija je podložan izmjenama, naročito usljed nepovoljne prognoze vremena.

  Učešće na akciji je dobrovoljno i na sopstvenu odgovornost! Pridržavaj se pravila ponašanja prema prirodi i ostalim učesnicima.

  Važan dio Akcije su upoznavanje kulture, istorije, geografije, flore, faune i zabavni sadržaji.

  Izvršavaj uputstva vođe izleta, jer je on i zakonski odgovoran za tebe! Neka ti je uvijek u vidnom polju. Primjedbe koje imaš saopšti mu nasamo poslije ture.

  Prilagodi se grupi, ne žuri, zaostanak najavi! Detaljno se informiši i pripremi za napore na turi. Ponesi da nudiš, ne da tražiš. Uvijek ponesi za kišu i hladnoću ili trpi!

  Brini o bezbjednosti, svojoj i drugih! Ne bacaj smeće! Ne čupaj biljke! Pomogni slabijima. Ne odronjavaj krše! Pusti druge da uživaju u prirodi.