Medova, Lješ, Kruja, 24 01 2016g. neđelja u 7h – rekreativna tura

održan je prigodni govor i pročitana zakletva koju su dali na polasku iz Amerike

održan je prigodni govor i pročitana zakletva koju su dali na polasku iz Amerike

 

Oblun. Planinarenje i nešto više…

Oblun tradicionalno organizuje obilazak mjesta važnih za crnogorsku istoriju. Jedan od ciljeva naših akcija, osim planinarenja, je da se podśećamo da smo potomci jednog naroda koji se vjekovima borio protiv najvećih sila za očuvanje slobode, slavnog imena i svoje male države. Naroda kome je sloboda važnija od života, koga su i protivnici u ratu poštovali, a neprijatelje nema niti je imao, osim sebe samih!

Svake godine organizujemo polaganje vijenca u spomen na više od 587 dobrovoljaca iz Amerike koji su pohrlili da brane Crnu Goru od Austrougarske u I sv. ratu i potonuli kod Medove u Albaniji, na Badnji dan 1916 god. Na “crnogorskom Titaniku” poginulo je najmanje 386 ljudi.

Kako je bilo prošlih godina pogledajte na: http://montenegrina.net/fokus/albanija-planinarenje-i-nesto-vise/; http://oblun.me/oblun-je-u-nedelju-02-11-2014-g-bio-u-medovi-bardanjoltu/   ili   http://oblun.me/oblun-03-11-2013-nastavlja-tradiciju-na-bardanjoltu-skadru-medovi/…

Obilazimo tvrđavu iznad grada, arheološki kompleks sa ostacima građevina iz raznih perioda i Mauzolejom-crkvom u kojoj je sahranjen feudalac i plemić Đerđ Kastrioti-Skenderbeg, najveća ličnost albanskog naroda,

121129_clip_image004

Nije potrebna kondiciona pripremljenost.

Oprema: nije potrebna

Ponijeti par sendviča, vodu i topli napitak(1l).

Polazak neđelja u 7h ispred prostorija kluba kod Bazara u Bloku V.

Povratak u Podgoricu  oko 20h.
Prijevoz: kombi, autobus.

Prijava i dodatne informacije na sastanku kluba: utorak i četvrtak 18-19h Blaža Jovanovića 17- Blok V, prolaz iza Lovćen osiguranja  ili na tel 067 813 813; 069 156 064.

Vodič: Zoran S Mirotić

Akontacija  je 8e i uplaćuje se lično ili na žiro račun Planinarski klub “Oblun” br: 510-65042-78 kod CKB banke.
Troškovi 12-15e, zavisno od broja prijavljenih.

U ALBANIJU DRŽAVLJANI  CRNE GORE ULAZE SA VAŽEĆOM LIČNOM KARTOM ( OSTALIMA TREBA PASOŠ).

Komentariši

 • Plan akcija je podložan izmjenama, naročito usljed nepovoljne prognoze vremena.

  Učešće na akciji je dobrovoljno i na sopstvenu odgovornost! Pridržavaj se pravila ponašanja prema prirodi i ostalim učesnicima.

  Važan dio Akcije su upoznavanje kulture, istorije, geografije, flore, faune i zabavni sadržaji.

  Izvršavaj uputstva vođe izleta, jer je on i zakonski odgovoran za tebe! Neka ti je uvijek u vidnom polju. Primjedbe koje imaš saopšti mu nasamo poslije ture.

  Prilagodi se grupi, ne žuri, zaostanak najavi! Detaljno se informiši i pripremi za napore na turi. Ponesi da nudiš, ne da tražiš. Uvijek ponesi za kišu i hladnoću ili trpi!

  Brini o bezbjednosti, svojoj i drugih! Ne bacaj smeće! Ne čupaj biljke! Pomogni slabijima. Ne odronjavaj krše! Pusti druge da uživaju u prirodi.