OBAVJEŠTENJE

Durmitor-1115028Oblun. Planinarenje i nešto više…
“U svijet planinarenja se ulazi postepeno,  a trajno ostaje tek kad planinu ośetiš svojim čulima.  Skvasiti se do gole kože ili “izgorjeti” na suncu nema mnogo razlike… Ako sebe nazivaš “planinar”  jer u gore ideš više godina, a želiš hodati po makadamu, bez spremnosti si na žrtvu za drugoga,  svejedno ti je sa kim u planini dijeliš dan bavi se pecanjem, roštiljaj na Adi Bojani, zaobiđi PK Oblun”.
Skvasiti se u planini je sasvim obična stvar, ali mi to ipak izbjegavamo,  zato ako voliš prirodu, a čiste  si duše, u Oblunu ti je društvo.

 

Odgovori

 • Plan akcija je podložan izmjenama, naročito usljed nepovoljne prognoze vremena.

  Učešće na akciji je dobrovoljno i na sopstvenu odgovornost! Pridržavaj se pravila ponašanja prema prirodi i ostalim učesnicima.

  Važan dio Akcije su upoznavanje kulture, istorije, geografije, flore, faune i zabavni sadržaji.

  Izvršavaj uputstva vođe izleta, jer je on i zakonski odgovoran za tebe! Neka ti je uvijek u vidnom polju. Primjedbe koje imaš saopšti mu nasamo poslije ture.

  Prilagodi se grupi, ne žuri, zaostanak najavi! Detaljno se informiši i pripremi za napore na turi. Ponesi da nudiš, ne da tražiš. Uvijek ponesi za kišu i hladnoću ili trpi!

  Brini o bezbjednosti, svojoj i drugih! Ne bacaj smeće! Ne čupaj biljke! Pomogni slabijima. Ne odronjavaj krše! Pusti druge da uživaju u prirodi.