Orjen – Noć punog mjeseca, 15-16.02.2014 god, subota – neđelja – srednje teška tura

001 noc punog mjeseca 0214

Orjen – Noć punog mjeseca, 15-16 02 2014 god, subota – neđelja – srednje teška tura

Oblun. Planinarenje i nešto više…

Akcija je organizovana kao jedno i dvodnevna.

Na uspon ponijeti višeslojnu odjeću, nepromočivu planinarsku obuću, zaštitu od vjetra i kiše, laku hranu, vodu (2l), suvo voće, slatkiše i nešto za preobuku. Rezervnu odjeću i obuću ostaviti u prijevoznom sredstvu. Neophodna je vreća za spavanje. Oni koji idu na noćni uspon obavezni su ponijeti zimsku opremu: cepin, dereze, štapove, gamašne, čeonu lampu, kapu, rukavice, odjeću za niske temperature.

Potrebna je srednja kondiciona pripremljenost.

Naše akcije su edukativnog karaktera (upoznavanje kulture, istorije, flore i faune).

Polazak u subotu 15. 02. u 7 30h ispred prostorija Kluba.

Povratak u Podgoricu u neđelju oko 20h.

Prijevoz: kombi, sopstveni.

Prijava sa akontacijom od 5 eura na sastanku kluba: utorak i četvrtak 18-19h. Blok V-ul Blaža Jovanovića 17, prolaz iza apoteke Luna, najkasnije do četvrtka. Akontaciju možete uplatiti na žiro račun br:510-65042-78-CKB banka. Informacije na tel 067 813 813 i 069 156 064

Vodič: Zoran S Mirotić

Odgovori

 • Plan akcija je podložan izmjenama, naročito usljed nepovoljne prognoze vremena.

  Učešće na akciji je dobrovoljno i na sopstvenu odgovornost! Pridržavaj se pravila ponašanja prema prirodi i ostalim učesnicima.

  Važan dio Akcije su upoznavanje kulture, istorije, geografije, flore, faune i zabavni sadržaji.

  Izvršavaj uputstva vođe izleta, jer je on i zakonski odgovoran za tebe! Neka ti je uvijek u vidnom polju. Primjedbe koje imaš saopšti mu nasamo poslije ture.

  Prilagodi se grupi, ne žuri, zaostanak najavi! Detaljno se informiši i pripremi za napore na turi. Ponesi da nudiš, ne da tražiš. Uvijek ponesi za kišu i hladnoću ili trpi!

  Brini o bezbjednosti, svojoj i drugih! Ne bacaj smeće! Ne čupaj biljke! Pomogni slabijima. Ne odronjavaj krše! Pusti druge da uživaju u prirodi.