Perast, Gospa od Škrpjela Sv Andrija subota 15 04 2017g. 7h rekreativna(laka) tura

Risan-Gospa-od-Skrpjela-1015061

Oblun. Planinarenje i nešto više…

Dragulje Boke Kotorske Perast, Risan i dražesno ostrvo Gospu od Škrpjela upoznajemo izbliza i kroz brojne legende, pješke i vožnjom brodićem do crkve-muzeja izuzetnih umjetničkih i kulturno-istorijskih vrijednosti. Sve to ukrasimo prelijepom šetnjom dobrom austrougarskom stazom na Vranovo brdo i jednu od najmanjih Austro-ugarskih tvrđava Sv Andrija( 743mnm)  sa izvanrednim pogledom na Bokokotorski zaliv.

ovako: http://oblun.me/oblun-je-u-nedelju-04-10-2015-g-bio-u-risnu-gospi-od-skrpjela/  http://oblun.me/oblun-je-bio-u-perastu-gospi-od-skrpjela-sv-andriji-06-01-2013/

Po završetku akcije ćemo se okupati ili prošetati Perastom ili Risnom po dogovoru.

Vrijeme uspona 2 30( 1 30)h, odmor 1h, vrijeme silaska 2h, ukupna visinska razlika 680( 150)m.

Potrebna je minimalna kondiciona pripremljenost.

Teren:  makadam, popločana staza vrlo blagog nagiba. Nema strmih i opasnih mjesta.

Tempo hoda se podešava prema najsporijem učesniku.

Oprema: planinarske cipele ( mogu i deblje patike), odgovarajuća odjeća ( na veće visine u svako doba godine nosi se:  tanka – “šuškava” jakna za vjetar, tanka sintetička jakna tzv polar, “duks”,  kapa, rukavice, kišna kabanica, kačket ili šešir, dugi rukavi) i par majica za preobuku na planini.

(Jedan komplet rezervne  odjeće i obuće ostaviti u vozilu).

Ponijeti nešto lake hrane za uspon, vodu(1-2l), suvo voće, slatkiše.

Sastavni dio svake akcije čine edukativni ( upoznavanje sa kulturom, istorijom, geografijom, florom i faunom …) i zabavni sadržaji.

Polazak subota u 7h ispred prostorija kluba.

Povratak u Podgoricu  do 20h.

Prijevoz: bus, kombi.

Napomena:VREMENA SU ORJENTACIONA, DATA PREMA NORMAMA I PLANINARSKOJ PRAKSI, ISKLJUČIVO ZAVISE OD SPOSOBNOSTI I ŽELJA UČESNIKA AKCIJE!!!

Prijava i dodatne informacije na sastanku kluba: srijeda i četvrtak 18-19h, do popune mjesta. Blaža Jovanovića 17- Blok V, prolaz iza Lovćen osiguranja  ili na tel 067 813 813; 069 156 064.

PRIJAVE FEJSBUKOM I PORUKAMA SE NE PRIMAJU.

Akontacija-5e je uslov da budete uvršteni u spisak – uplaćuje se lično ili na žiro račun Planinarski klub “Oblun” br: 510-65042-78 kod CKB banke i ne vraća se u slučaju odustajanja.  Troškove akcije  možete sami izračunati prema troškovniku koji se nalazi na našoj stranici na sajtu i fejsbuku.
Vodič: Zoran S. Mirotić

O VAŠOJ BEZBJEDNOSTI, ZDRAVLJU, VREMENSKOJ PROGNOZI I DR. BRINE VOĐSTVO PUTA DOKAZANO NA HILJADU AKCIJA.

Komentariši

 • Plan akcija je podložan izmjenama, naročito usljed nepovoljne prognoze vremena.

  Učešće na akciji je dobrovoljno i na sopstvenu odgovornost! Pridržavaj se pravila ponašanja prema prirodi i ostalim učesnicima.

  Važan dio Akcije su upoznavanje kulture, istorije, geografije, flore, faune i zabavni sadržaji.

  Izvršavaj uputstva vođe izleta, jer je on i zakonski odgovoran za tebe! Neka ti je uvijek u vidnom polju. Primjedbe koje imaš saopšti mu nasamo poslije ture.

  Prilagodi se grupi, ne žuri, zaostanak najavi! Detaljno se informiši i pripremi za napore na turi. Ponesi da nudiš, ne da tražiš. Uvijek ponesi za kišu i hladnoću ili trpi!

  Brini o bezbjednosti, svojoj i drugih! Ne bacaj smeće! Ne čupaj biljke! Pomogni slabijima. Ne odronjavaj krše! Pusti druge da uživaju u prirodi.