PREKORNICA – Kula, Tradicionalni zimski uspon – petak, subota, neđelja: 07-09.02.2014. – teška tura

001 prekornica 0214

PREKORNICA-Kula, Tradicionalni zimski uspon u organizaciji PSK Prekornica Danilovgrad

Prijava i dodatne informacije na sastanku kluba: utorak i četvrtak 18 -19h. Blok V-ul Blaža Jovanovića 17, prolaz iza apoteke Luna. Informacije na tel 067 813 813 i 069 156 064

Vodič: Saša Vuković

Izvod iz najave na sajtu i facebook stranici PSK Prekornica Danilovgrad:

“Program uspona:

Petak, 07.02.2014. Dolazak u planinarski dom „Studeno” u poslepodnevnim časovima, u kojem je za sve učesnike obezbijeđen smještaj.

Subota, 08.02.2014. Početak uspona na Kulu 1927 mnv. je zakazan u 06:00 časova, za sve učesnike nakon uspona obezbijeđen je ručak, druženje u večernjim časovima,

Nedelja, 09.02.2013. Po dogovoru moguće je organizovati uspon na Lisac 1563 mnv. Prioritet imaju klubovi koji svake godine učestvuju na akciji .

Uslovi: -učesnik mora biti u dobroj fizičkoj kondiciji , -učesnik mora posjedovati opremu za zimski uspon, -u par soba nema grijanja pa je potrebno imati toplu vreću, -hrana je iz ruksaka. -Pošto je u dnevnom boravku postavljen brodski pod potrebno je donijeti papuče ili patike kako bi ga sačuvali od habanja sa gojzericama ( čizmama )…”

Odgovori

 • Plan akcija je podložan izmjenama, naročito usljed nepovoljne prognoze vremena.

  Učešće na akciji je dobrovoljno i na sopstvenu odgovornost! Pridržavaj se pravila ponašanja prema prirodi i ostalim učesnicima.

  Važan dio Akcije su upoznavanje kulture, istorije, geografije, flore, faune i zabavni sadržaji.

  Izvršavaj uputstva vođe izleta, jer je on i zakonski odgovoran za tebe! Neka ti je uvijek u vidnom polju. Primjedbe koje imaš saopšti mu nasamo poslije ture.

  Prilagodi se grupi, ne žuri, zaostanak najavi! Detaljno se informiši i pripremi za napore na turi. Ponesi da nudiš, ne da tražiš. Uvijek ponesi za kišu i hladnoću ili trpi!

  Brini o bezbjednosti, svojoj i drugih! Ne bacaj smeće! Ne čupaj biljke! Pomogni slabijima. Ne odronjavaj krše! Pusti druge da uživaju u prirodi.