Prokletije Livadit 14 07 2017g. petak u 5h teška tura

Prokletije Radohines, Reskulit- 17,18 -07 2012 (152)

 

Oblun. Planinarenje i nešto više…

 

Alpima Balkana hrlimo iznova kao da idemo prvi put. Uske doline zasute šljunkom, racijepljene zapjenušanim potocima i rijekama, ukrašene zelenim ogrlicama okačenim o surove, sive, nazubljene zidove u koje je kao u kavez zarobljeno modro parče vasione izazivaju revoluciju svih čula. Maja Livadit( 2496mnm) .

Ukupna visinska razlika 1300m, vrijeme uspona 4h,

Teren: travnate i krševite strme padine, stijena.

Potrebna dobra kondiciona pripremljenost.

Tempo hoda se podešava prema najsporijem učesniku.
Oprema:
 Duboke planinarske cipele, deblje čarape – najbolje su vunjene, odgovarajuća odjeća ( na veće visine u svako doba godine nosi se:  tanka – “šuškava” jakna za vjetar, tanka sintetička jakna tzv polar, “duks”,  kapa, rukavice, kišna kabanica), zaštita od sunca (krema, kačket ili šešir, dugi rukavi) i par majica za preobuku na planini.

(Jedan komplet rezervne  odjeće i obuće ostaviti u vozilu).

Ponijeti nešto lake hrane za uspon, vodu(min3l), suvo voće, slatkiše.

Sastavni dio svake akcije čine edukativni ( upoznavanje sa kulturom, istorijom, geografijom, florom i faunom …) i zabavni sadržaji.

Polazak petak 5h ispred prostorija kluba.

Povratak u Podgoricu  do 20h.
Prijevoz: auto.

Napomena: VREMENA SU ORJENTACIONA, DATA PREMA NORMAMA I PLANINARSKOJ PRAKSI, ISKLJUČIVO ZAVISE OD SPOSOBNOSTI I ŽELJA UČESNIKA AKCIJE!!!

Prijava i dodatne informacije na tel 067 813 813; 069 156 064  četvrtak 12-16h, Blaža Jovanovića 17- Blok V, prolaz iza Lovćen osiguranja.

Vodič: Zoran S Mirotić

O VAŠOJ BEZBJEDNOSTI, ZDRAVLJU, VREMENSKOJ PROGNOZI I DR. BRINE VOĐSTVO PUTA DOKAZANO NA HILJADU AKCIJA.

Komentariši

 • Plan akcija je podložan izmjenama, naročito usljed nepovoljne prognoze vremena.

  Učešće na akciji je dobrovoljno i na sopstvenu odgovornost! Pridržavaj se pravila ponašanja prema prirodi i ostalim učesnicima.

  Važan dio Akcije su upoznavanje kulture, istorije, geografije, flore, faune i zabavni sadržaji.

  Izvršavaj uputstva vođe izleta, jer je on i zakonski odgovoran za tebe! Neka ti je uvijek u vidnom polju. Primjedbe koje imaš saopšti mu nasamo poslije ture.

  Prilagodi se grupi, ne žuri, zaostanak najavi! Detaljno se informiši i pripremi za napore na turi. Ponesi da nudiš, ne da tražiš. Uvijek ponesi za kišu i hladnoću ili trpi!

  Brini o bezbjednosti, svojoj i drugih! Ne bacaj smeće! Ne čupaj biljke! Pomogni slabijima. Ne odronjavaj krše! Pusti druge da uživaju u prirodi.