Prokletije – Rosit, Karanfili, Popadija, Valušnica…Boravak u najljepšoj dolini Crne Gore, 25, 26 i 27 07 2014. g. laka(srednja) teška tura

 Boravak u najljepšoj dolini Crne Gore

Oblun. Planinarenje i nešto više…

 Na poziv prijatelja PSK Karanfili Gusinje učestvujemo na tradicionalnoj manifestaciji:

V  A  L  U  Š  N  I  C  A     2  0  1  4.

IMG_0041

HAMDOVOM STAZOM – DRUŽENJEM PROTIV ZABORAVA

/ Na tri vrha u jednom danu /

Potrebna je minimalna kondiciona pripremljenost.

 

Tempo hoda se podešava prema najsporijem učesniku. Oprema: U Grbaji se mogu povoljno iznajmiti kućice-čobanice/ograničen broj / bungalovi ( kuća na sprat sa 5 kreveta) ili sobe u kućama  i mogućnošću ishrane.

Za kampovanje svaki učesnik treba da obezbijedi: vreću, podmetač, šator( ukoliko ga nemate, prilikom prijave u klubu će pokušati da vam obezbijede smještaj kod ostalih učesnika), rezervnu odjeću za 2 dana, pribor za ličnu higijenu…

(Jedan komplet rezervne  odjeće i obuće ostaviti u vozilu, kampu).

Za uspon ponijeti duboke planinarske cipele, deblje čarape – najbolje su vunjene, odgovarajuća odjeća ( na veće visine u svako doba godine nosi se:  tanka – “šuškava” jakna za vjetar, tanka sintetička jakna tzv polar, “duks”,  kapa, rukavice, kišna kabanica), zaštita od sunca (krema, kačket ili šešir, dugi rukavi) i par majica za preobuku na planini, nešto lake hrane, vodu(1,5-3l), suvo voće, slatkiše.

Sastavni dio svake akcije čine edukativni ( upoznavanje sa kulturom, istorijom, geografijom, florom i faunom …) i zabavni sadržaji.

Polazak je organizovan u petak 16 30h i u subotu u 14h ispred prostorija kluba.

Povratak u Podgoricu  oko 22h. Prijevoz: kombi, sopstveni auto.

Napomena:USPONI NA VRHOVE SU DOGOVORNI I PROMJENLJIVI U SKLADU SA ŽELJAMA UČESNIKA I VREMENSKOM PROGNOZOM!!! VREMENA SU ORJENTACIONA, DATA PREMA NORMAMA I PLANINARSKOJ PRAKSI, ISKLJUČIVO ZAVISE OD SPOSOBNOSTI I ŽELJA UČESNIKA AKCIJE!!!

Prijava i dodatne informacije na sastanku kluba: utorak i četvrtak 19 30-21h, NAJKASNIJE DO ČETVRTKA VEČE, ili do popune mjesta. Blaža Jovanovića 17- Blok V, prolaz iza Lovćen osiguranja  ili na tel 067 813 813; 069 156 064. Ne primaju se prijave SMS ni facebook porukama.

Akontacija ( 10e) je uslov da budete uvršteni na spisak,  uplaćuje se lično ili na žiro račun Planinarski klub “Oblun” br: 510-65042-78 kod CKB banke. U slučaju odustajanja ne vraća se, jer ste prijavom onemogućili drugoga da ide, a ona pokriva samo dio troškova.

Troškove akcije  možete sami izračunati prema troškovniku koji se nalazi na našoj stranici na sajtu i fejsbuku.

Vodiči: grupa vodiča

O VAŠOJ BEZBJEDNOSTI, ZDRAVLJU, VREMENSKOJ PROGNOZI I DR. BRINE VOĐSTVO PUTA DOKAZANO NA SKORO HILJADU AKCIJA (KRIVIČNO JE ODGOVORNO).

Vaša obaveza je da poštujete uputstva i uživate.

Komentariši

 • Plan akcija je podložan izmjenama, naročito usljed nepovoljne prognoze vremena.

  Učešće na akciji je dobrovoljno i na sopstvenu odgovornost! Pridržavaj se pravila ponašanja prema prirodi i ostalim učesnicima.

  Važan dio Akcije su upoznavanje kulture, istorije, geografije, flore, faune i zabavni sadržaji.

  Izvršavaj uputstva vođe izleta, jer je on i zakonski odgovoran za tebe! Neka ti je uvijek u vidnom polju. Primjedbe koje imaš saopšti mu nasamo poslije ture.

  Prilagodi se grupi, ne žuri, zaostanak najavi! Detaljno se informiši i pripremi za napore na turi. Ponesi da nudiš, ne da tražiš. Uvijek ponesi za kišu i hladnoću ili trpi!

  Brini o bezbjednosti, svojoj i drugih! Ne bacaj smeće! Ne čupaj biljke! Pomogni slabijima. Ne odronjavaj krše! Pusti druge da uživaju u prirodi.