Pusti Lisac,  26 03 2016g, subota u 7h, laka(srednje teška) tura

 

Pusti Lisac 29 03 2014 (164)

Oblun. Planinarenje i nešto više…

Pusti Lisac najviša planina centralnog dijela Katunske površi, izgleda kao brod nasukan u moru Cuckog krša. Dominira Katunskom nahijom, Grahovskom pločom, Banjanima, a na širokom Nikšićkom polju odmara oči od karsta što ga okružuje odasvud. Ovaj usamljenik, lijep i dostojanstven, uživa u pośeti rijetkih planinara i nagradi ih smirenošću i vidicima na raštrkane Bioč, Volujak, Durmitor, Vojnik, Prekornicu, Moračke, Kučke planine, Prokletije… ali i lanac primorskih i hercegovačkih planina.

Obići ćemo još mnogo toga zavisno od strane sa koje ćemo ga peti.

Sa prošle akcije: http://oblun.me/oblun-je-subotu-29-03-2014-proveo-na-pustom-liscu-u-cucima/

Kondiciona pripremljenost: srednja

Tempo hoda se podešava prema najsporijem učesniku.

Duboke planinarske cipele, gamašne jer se pri vrhu očekuje snijeg do 15cm deblje čarape – najbolje su vunjene, odgovarajuća odjeća (tanka – “šuškava” jakna za vjetar, tanka sintetička jakna tzv polar, “duks”,  kapa, rukavice, kišna kabanica), i par majica za preobuku.

(Jedan komplet rezervne  odjeće i obuće ostaviti u vozilu).

Ponijeti nešto lake hrane za uspon, vodu(2l),topli napitak, suvo voće, slatkiše.

Sastavni dio svake akcije čine edukativni ( upoznavanje sa kulturom, istorijom, geografijom, florom i faunom …) i zabavni sadržaji.

Polazak subota u 7h ispred prostorija kluba.

Povratak u Podgoricu  do 18h.
Prijevoz: kombi, auto.

Napomena: VREMENA SU ORJENTACIONA, DATA PREMA NORMAMA I PLANINARSKOJ PRAKSI, ISKLJUČIVO ZAVISE OD SPOSOBNOSTI I ŽELJA UČESNIKA AKCIJE!!!

Prijava i dodatne informacije na sastanku kluba: srijeda i četvrtak 18-19h, ili do popune mjesta. Blaža Jovanovića 17- Blok V, prolaz iza Lovćen osiguranja  ili na tel 067 813 813; 069 156 064.

Akontacija (za obezbjeđenje transporta) je 5e i uplaćuje se lično ili na žiro račun Planinarski klub “Oblun” br: 510-65042-78 kod CKB banke.
Vodič: Zoran S Mirotić

O VAŠOJ BEZBJEDNOSTI, ZDRAVLJU, VREMENSKOJ PROGNOZI I DR. BRINE VOĐSTVO PUTA DOKAZANO NA SKORO HILJADU AKCIJA.

Vaša obaveza je da poštujete uputstva i uživate.

Komentariši

 • Plan akcija je podložan izmjenama, naročito usljed nepovoljne prognoze vremena.

  Učešće na akciji je dobrovoljno i na sopstvenu odgovornost! Pridržavaj se pravila ponašanja prema prirodi i ostalim učesnicima.

  Važan dio Akcije su upoznavanje kulture, istorije, geografije, flore, faune i zabavni sadržaji.

  Izvršavaj uputstva vođe izleta, jer je on i zakonski odgovoran za tebe! Neka ti je uvijek u vidnom polju. Primjedbe koje imaš saopšti mu nasamo poslije ture.

  Prilagodi se grupi, ne žuri, zaostanak najavi! Detaljno se informiši i pripremi za napore na turi. Ponesi da nudiš, ne da tražiš. Uvijek ponesi za kišu i hladnoću ili trpi!

  Brini o bezbjednosti, svojoj i drugih! Ne bacaj smeće! Ne čupaj biljke! Pomogni slabijima. Ne odronjavaj krše! Pusti druge da uživaju u prirodi.