Šas,Ulcinj-Balšića dvori, Velika plaža, Šasko i Zogajsko jezero, Solana, Valdanos…-subota 21 03 2015 god u 7h–rekreativna tura

Solana-Zagonjsko-jezero-0215259

Oblun. Planinarenje i nešto više…

Još jedna edukativna akcija: kulturno-istorijska, geografska, ornitološka. Laganom šetnjom upoznaćemo jedan od najznačajnijih arheoloških lokaliteta Crne Gore grad Šas( Svač) i jezero ispod njega. Obići ćemo Zogajsko jezero – Solanu, jedan od najvažnijih zimovnika ptica i naučiti kako se 80 godina “brala” so, prošetati Velikom plažom i uličicama starog grada Ulcinja, viđeti Balšića dvore, čuti legende o gusarima, robovima, Servantesu i Dolčinei. Krajičkom oka i dana osvrnućemo se na uvalu Valdanos i njen čuveni maslinjak sa više desetina hiljada stabala, viđeti kako se pravi ulje iz njih, kupiti  domaće ulje, saznati đe se nekad bušila nafta…

Oprema: dovoljne su patike, odgovarajuća odjeća:  tanka – “šuškava” jakna za vjetar, “duks”, kapa, rukavice, kišna kabanica) zaštita od sunca (krema, kačket ili šešir, dugi rukavi) i par majica za preobuku. (Jedan komplet rezervne  odjeće i obuće uvijek možete ostaviti u sredstvu prijevoza).

Ponijeti nešto lake hrane, topli napitak, vodu(1l), suvo voće, slatkiše.

Polazak subota u 7h ispred prostorija kluba.

Povratak u Podgoricu do 21h.
Prijevoz: kombi, auto.

Napomena:VREMENA SU ORJENTACIONA, ISKLJUČIVO ZAVISE OD VOLJE UČESNIKA AKCIJE!!!

Prijava i dodatne informacije na sastanku kluba: utorak i četvrtak 18-19h Blaža Jovanovića 17- Blok V, prolaz iza Lovćen osiguranja  ili na tel 067 813 813; 069 156 064.

Akontacija  je 5e i uplaćuje se lično ili na žiro račun Planinarski klub “Oblun” br: 510-65042-78 kod CKB banke.
Vodič: Zoran S. Mirotić

O VAŠOJ BEZBJEDNOSTI, ZDRAVLJU, VREMENSKOJ PROGNOZI I DR. BRINE VOĐSTVO PUTA DOKAZANO NA SKORO HILJADU AKCIJA.

Vaša obaveza je da poštujete uputstva i uživate.

Komentariši

 • Plan akcija je podložan izmjenama, naročito usljed nepovoljne prognoze vremena.

  Učešće na akciji je dobrovoljno i na sopstvenu odgovornost! Pridržavaj se pravila ponašanja prema prirodi i ostalim učesnicima.

  Važan dio Akcije su upoznavanje kulture, istorije, geografije, flore, faune i zabavni sadržaji.

  Izvršavaj uputstva vođe izleta, jer je on i zakonski odgovoran za tebe! Neka ti je uvijek u vidnom polju. Primjedbe koje imaš saopšti mu nasamo poslije ture.

  Prilagodi se grupi, ne žuri, zaostanak najavi! Detaljno se informiši i pripremi za napore na turi. Ponesi da nudiš, ne da tražiš. Uvijek ponesi za kišu i hladnoću ili trpi!

  Brini o bezbjednosti, svojoj i drugih! Ne bacaj smeće! Ne čupaj biljke! Pomogni slabijima. Ne odronjavaj krše! Pusti druge da uživaju u prirodi.