Dinara-Sinjal Plitvička jezera Una Krka Putevi AVNOJA Jajce Drvar Bihać, Mostar 30 maj-2 jun 2019g. rekreativna(srednja) tura

 

Oblun. Planinarenje i nešto  više…

Ovo je akcija koja ispunjava i regeneriše raznolikošću i energijom. Uspon na najviši vrh Hrvatske Sinjal na Dinari i dugo putovanje možda će nas umoriti. Međutim, oči ispunjene svjetlošću, uši hukom i pluća ozonom pokraj razigranih dragulja Balkana: Plitvičkih jezera, vodopada, bukova i slapova Une i Krke sve će negativnosti izbrisati. Na putevima AVNOJA u Bihaću, Jajcu, Drvaru podśetićemo se na teška ratna vremena i život u najljepšoj SFR Jugoslaviji koja je gradila čovjeka neopterećenog novcem, interesom, kapitalom. Bosna ponosna i šarm Mostara daju poseban šmek svakom putovanju.

 30.maj 2019g. četvrtak Polazak iz Podgorice u 7 30h.Vodopadi i bukovi Krke. Smještaj,

 31.maj 2019g. petak Obilazak Plitvičkih jezera, Bihaća i NP Una,

 1. jun 2019g. subota Uspon na Dinaru na najviši vrh Hrvatske Sinjal( 1831mnm),  

 Ukupna visinska razlika 1250m vrijeme uspona 4h . Teren: staza šumom, po kršu. Nema strmih i opasnih mjesta. Potrebna je srednja kondiciona pripremljenost.

Za uspon duboke planinarske cipele, deblje čarape, laka hrana, voda 3l, višeslojna odgovarajuća odjeća ( na veće visine u svako doba godine nosi se:  tanka – “šuškava” jakna za vjetar, tanka sintetička jakna tzv polar, “duks”,  kapa, rukavice, kišna kabanica), baterijska lampa, zaštita od sunca (krema, kačket ili šešir, dugi rukavi) i par majica za preobuku.

 Ko ne želi planinariti provodi dan u Šibeniku ili Kninu po želji,

 2.jun 2019g.neđelja Obilazak Drvara, Jajca, Mostara( Sarajeva) i povratak u Podgoricu u večernjim satima.

 NAPOMENA:

Smještaj je u apartmanima u Šibeniku i Bihaću (Kulen Vakufu). Posebne uslove smještaja dogovoriti po prijavi.

 Oprema: fotoaparat, odjeća i obuća sa više preobuka, pribor za ličnu higijenu.

Na izletničke obilaske ponijeti nešto lake hrane, vodu(1l), suvo voće, slatkiše.

Prijevoz: kombi, bus, sopstveno vozilo.

PRIJAVA SA UPLATOM AKONTACIJE 60e DO 25. MAJA ( na vraća se u slučaju odustajanja, već se može naći zamjena). Drugi dio se uplaćuje pri polasku.

BLAGOVREMENA PRIJAVA OLAKŠAVA ORGANIZACIJU, SMANJUJE TROŠKOVE, OMOGUĆAVA BOLJI IZBOR I JEFTINIJI SMJEŠTAJ.

Troškovi akcije su 100-120 eura zavisno od broja učesnika.

Troškovi obuhvataju tri noćenja i prijevoz, putarine, troškove vozača, organizacione troškove, a ne obuhvataju putno osiguranje( možemo izvaditi zajedničko), ulaznice u Nacionalne Parkove i lične troškove.

Obilasci NP nijesu obavezni: Ulaznice za odrasle bez vodiča su: Plitvička jezera 100kn(15e), NP Krka-75kn( 11e), NP Una 4e.

Obavezno ponijeti važeći pasoš, planinarsku, zdravstvenu knjižicu i putno zdravstveno osiguranje!

Dodatne informacije na sastanku kluba: srijeda i četvrtak 19-20h Blaža Jovanovića 17- Blok V, prolaz iza Lovćen osiguranja  ili na tel 067 813 813.

Vodič: Zoran S. Mirotić

POSEBNI ZAHTJEVI SE MOGU DOGOVORITI SA VODIČEM PRIJE POLASKA ILI U TOKU AKCIJE. USPON I OBILASCI NIJESU OBAVEZNI. 

Vodič zadržava pravo da, u skladu sa Pravilnikom o bezbjednosti i odgovornosti u izvođenju planinarskih aktivnosti izmijeni datum, plan akcije, trasu ili planirani uspon u zavisnosti od okolnosti ( vremenske prognoze, uslova na terenu i sl).

Odgovori

 • Plan akcija je podložan izmjenama, naročito usljed nepovoljne prognoze vremena.

  Učešće na akciji je dobrovoljno i na sopstvenu odgovornost! Pridržavaj se pravila ponašanja prema prirodi i ostalim učesnicima.

  Važan dio Akcije su upoznavanje kulture, istorije, geografije, flore, faune i zabavni sadržaji.

  Izvršavaj uputstva vođe izleta, jer je on i zakonski odgovoran za tebe! Neka ti je uvijek u vidnom polju. Primjedbe koje imaš saopšti mu nasamo poslije ture.

  Prilagodi se grupi, ne žuri, zaostanak najavi! Detaljno se informiši i pripremi za napore na turi. Ponesi da nudiš, ne da tražiš. Uvijek ponesi za kišu i hladnoću ili trpi!

  Brini o bezbjednosti, svojoj i drugih! Ne bacaj smeće! Ne čupaj biljke! Pomogni slabijima. Ne odronjavaj krše! Pusti druge da uživaju u prirodi.