Sv Andrija Perast Gospa od Škrpjela neđelja 10 3 2019 g. 7h srednja( laka) tura

Oblun. Planinarenje i nešto više…

Dragulje Boke Kotorske Perast, Risan i dražesno ostrvo Gospu od Škrpjela upoznajemo izbliza i kroz legende, pješke i vožnjom brodićem do crkve-muzeja na ostrvu. Sve to začinimo lijepom šetnjom dobrom austrougarskom stazom na Vranovo brdo i jednu od najmanjih Austro-ugarskih tvrđava Sv Andrija( 743mnm)  sa izvanrednim pogledom na Bokokotorski zaliv.

 “…nešto više…” bez najave podijelimo sa onima koji u njemu uživaju!

 ovako:  http://www.oblun.me/oblun-je-u-subotu-15-04-2017-g-bio-na-sv-andriji/

http://oblun.me/oblun-je-u-nedelju-04-10-2015-g-bio-u-risnu-gospi-od-skrpjela/ 

Vrijeme uspona 2 30 (1 30)h, odmor na tvrđavi 1h, vrijeme silaska 1 30h, ukupna visinska razlika 680( 150)m.

Potrebna je minimalna kondiciona pripremljenost.

Teren:  makadam, popločana staza vrlo blagog nagiba. Nema strmih i opasnih mjesta.

Tempo hoda se podešava prema najsporijem učesniku.

Oprema: planinarske cipele ( mogu i deblje patike), odgovarajuća odjeća ( na veće visine u svako doba godine nosi se:  tanka – “šuškava” jakna za vjetar, tanka sintetička jakna tzv polar, “duks”,  kapa, rukavice, kišna kabanica, kačket ili šešir, dugi rukavi) i par majica za preobuku na planini.

(Jedan komplet rezervne  odjeće i obuće ostaviti u vozilu).

Ponijeti nešto lake hrane za uspon, vodu (1,5-2l), suvo voće, slatkiše.

Sastavni dio svake akcije čine edukativni ( upoznavanje sa kulturom, istorijom, geografijom, florom i faunom …) i zabavni sadržaji.

Polazak neđelja 7h ispred prostorija kluba.

Povratak u Podgoricu  do 20h.

Prijevoz: kombi, bus, sopstveni.

Napomena: Vremena su orjentaciona, data prema normama i planinarskoj praksi, isključivo zavise od sposobnosti i želja učesnika akcije!!!

Prijava i dodatne informacije na sastancima kluba srijeda i četvrtak 18-19h ul Blaža Jovanovića 17- Blok V, prolaz iza Lovćen osiguranja ili na tel 067 813 813. Blagovremenom prijavom obezbjeđujete mjesto, olakšavate organizaciju i smanjujete troškove.

Prijave porukama i preko fejsbuka se ne primaju.

Akontacija-7e, je uslov da budete uvršteni u spisak – uplaćuje se lično ili na žiro račun Planinarski klub “Oblun” br: 510-65042-78 kod CKB banke i ne vraća se u slučaju odustajanja.

Vodič: Zoran S Mirotić

Odgovori

 • Plan akcija je podložan izmjenama, naročito usljed nepovoljne prognoze vremena.

  Učešće na akciji je dobrovoljno i na sopstvenu odgovornost! Pridržavaj se pravila ponašanja prema prirodi i ostalim učesnicima.

  Važan dio Akcije su upoznavanje kulture, istorije, geografije, flore, faune i zabavni sadržaji.

  Izvršavaj uputstva vođe izleta, jer je on i zakonski odgovoran za tebe! Neka ti je uvijek u vidnom polju. Primjedbe koje imaš saopšti mu nasamo poslije ture.

  Prilagodi se grupi, ne žuri, zaostanak najavi! Detaljno se informiši i pripremi za napore na turi. Ponesi da nudiš, ne da tražiš. Uvijek ponesi za kišu i hladnoću ili trpi!

  Brini o bezbjednosti, svojoj i drugih! Ne bacaj smeće! Ne čupaj biljke! Pomogni slabijima. Ne odronjavaj krše! Pusti druge da uživaju u prirodi.