Sv Jeremije, Boka iz trećeg ugla 4.2.2018.g. neđelja 7h laka tura

Sv Jeremije, Boka iz trećeg ugla 4 02 2018g. neđelja 7h laka tura

Oblun. Planinarenje i nešto više…

Jedan od bisera Crne Gore je planina Orjen. Pohodimo ga i ovog vikenda.

Ovaj kraj se rijetko obilazi, a pogled na Boku i Lovćen iz ovog ugla je sasvim nov i nezaboravan! Na platou, na vidikovcu (712 mnm), svila je gnijezdo crkvica sv Jeremije i uživa u panorami. Uživamo i mi na istom mjestu.
Tempo hoda se podešava prema najsporijem učesniku.
Oprema: Poželjne su duboke planinarske cipele, deblje čarape – najbolje su vunjene, odgovarajuća odjeća (na veće visine u svako doba godine nosi se: tanka – “šuškava” jakna za vjetar, tanka sintetička jakna tzv polar, “duks”, kapa, rukavice, kišna kabanica) zaštita od sunca (krema, kačket ili šešir, dugi rukavi) i par majica za preobuku na planini. (Jedan komplet rezervne odjeće i obuće uvijek ostavite u sredstvu prijevoza).
Ponijeti nešto lake hrane za uspon, topli napitak, vodu (1,5l), suvo voće, slatkiše.
Sastavni dio svake akcije čine edukativni (upoznavanje sa kulturom, istorijom, geografijom, florom i faunom …) i zabavni sadržaji.
Napomena: vremena su orjentaciona, data prema normama i planinarskoj praksi, isključivo zavise od sposobnosti učesnika akcije!!!
Polazak neđelja 7h ispred prostorija kluba.
Povratak u Podgoricu do 20h.
Prijevoz: kombi, sopstveni.
Napomena: Vremena su orjentaciona, data prema normama i planinarskoj praksi, isključivo zavise od sposobnosti učesnika akcije!!!
Prijava i dodatne informacije na sastanku Kluba srijeda i četvrtak 18-19h Blaža Jovanovića 17- Blok V, prolaz iza Lovćen osiguranja ili na tel 067 813 813; 069 156 064.
Prijave za akciju porukama i na fejsbuku se ne primaju.
Akontacija-8e, je uslov da budete uvršteni u spisak–prijavom za akciju smatra se da ste je uplatili-uplaćuje se lično ili na žiro račun Planinarski klub Oblun br: 510-65042-78 kod CKB banke i ne vraća se u slučaju odustajanja. Troškove akcije možete sami izračunati prema troškovniku koji se nalazi na našoj stranici na sajtu i fejsbuku.
Vodič Zoran S. Mirotić
O vašoj bezbjednosti, zdravlju, vremenskoj prognozi i dr. brine vođstvo puta dokazano na hiljadu akcija.

Odgovori

 • Plan akcija je podložan izmjenama, naročito usljed nepovoljne prognoze vremena.

  Učešće na akciji je dobrovoljno i na sopstvenu odgovornost! Pridržavaj se pravila ponašanja prema prirodi i ostalim učesnicima.

  Važan dio Akcije su upoznavanje kulture, istorije, geografije, flore, faune i zabavni sadržaji.

  Izvršavaj uputstva vođe izleta, jer je on i zakonski odgovoran za tebe! Neka ti je uvijek u vidnom polju. Primjedbe koje imaš saopšti mu nasamo poslije ture.

  Prilagodi se grupi, ne žuri, zaostanak najavi! Detaljno se informiši i pripremi za napore na turi. Ponesi da nudiš, ne da tražiš. Uvijek ponesi za kišu i hladnoću ili trpi!

  Brini o bezbjednosti, svojoj i drugih! Ne bacaj smeće! Ne čupaj biljke! Pomogni slabijima. Ne odronjavaj krše! Pusti druge da uživaju u prirodi.