Trnovačko jezero-Maglić, Trnovački Durmitor, Volujak -srednje teška tura ( kampovanje): 31 07, 01, 02. 08 2015. g.

 

braco1 095

Oblun. Planinarenje i nešto više…

Čarobno, srcoliko Trnovačko jezero je udaljeni, nepoznati i rijetko pośećeni dragulj. A tek BMV – Bioč, Maglić, Volujak masiv jedan od planinskih favorita Crne Gore za koji ona ne zna i ne haje. Možda je bolje tako, svako dobije ono što želi i zaslužuje.

Petak – 31 07 2015. polazak u 16:00h

Dolazak do Trnovačkog jezera i postavljanje kampa do 22h.

Subota – 01 08. u 06h – srednje teška tura

Uspon na najviši vrh Maglića-Crnogorski Maglić (2388mnm) i tzv. Bosanski Maglić( 2386m).

Kupanje u jezeru. Odmor uz logorsku vatru, piće, druženje, pjesmu do ponoći.

Potrebna je srednja kondiciona pripremljenost.

Neđelja – 02. 08. u 07h –srednje teška tura

Penjemo se na Trnovački Durmitor(2257m) ili Volujak ( 2336mnm).

Pakovanje kampa i polazak do 17h.

Dolazak u Podgoricu do 23h.

Tempo hoda se podešava prema najsporijem učesniku.

Oprema: Svaki učesnik treba da obezbijedi: vreću, podmetač, šator( ukoliko ga nemate, prilikom prijave u klubu ćemo pokušati da vam obezbijedimo smještaj kod ostalih učesnika), rezervnu odjeću za 2 dana, pribor za ličnu higijenu…

(Jedan komplet rezervne  odjeće i obuće ostaviti u vozilu, kampu).

Za uspon ponijeti duboke planinarske cipele, deblje čarape – najbolje su vunjene, odgovarajuća odjeća ( na veće visine u svako doba godine nosi se:  tanka – “šuškava” jakna za vjetar, tanka sintetička jakna tzv polar, “duks”,  kapa, rukavice, kišna kabanica), zaštita od sunca (krema, kačket ili šešir, dugi rukavi) i par majica za preobuku na planini, nešto lake hrane, vodu(1,5-3l), suvo voće, slatkiše.

Sastavni dio svake akcije čine edukativni ( upoznavanje sa kulturom, istorijom, geografijom, florom i faunom …) i zabavni sadržaji.

Polazak u petak 16h ispred prostorija kluba.

Povratak u Podgoricu  oko 22h.
Prijevoz: kombi, sopstveni auto.

Napomena:USPONI NA VRHOVE SU OPCIONI I PROMJENLJIVI U SKLADU SA ŽELJAMA UČESNIKA I VREMENSKOM PROGNOZOM!!! VREMENA SU ORJENTACIONA, DATA PREMA NORMAMA I PLANINARSKOJ PRAKSI, ISKLJUČIVO ZAVISE OD SPOSOBNOSTI I ŽELJA UČESNIKA AKCIJE!!!

Prijava i dodatne informacije na sastanku kluba: utorak i četvrtak 19- 20h, NAJKASNIJE DO ČETVRTKA VEČE, ili do popune mjesta. Blaža Jovanovića 17- Blok V, prolaz iza Lovćen osiguranja  ili na tel 067 813 813; 069 156 064.

Ne primaju se prijave SMS ni facebook porukama.

Akontacija ( 10e) je uslov da budete uvršteni na spisak,  uplaćuje se lično ili na žiro račun Planinarski klub “Oblun” br: 510-65042-78 kod CKB banke. U slučaju odustajanja ne vraća se, jer ste prijavom onemogućili drugoga da ide, a ona pokriva samo dio troškova.

Vodiči: grupa vodiča

O VAŠOJ BEZBJEDNOSTI, ZDRAVLJU, VREMENSKOJ PROGNOZI I DR. BRINE VOĐSTVO PUTA DOKAZANO NA SKORO HILJADU AKCIJA.

Vaša obaveza je da poštujete uputstva i uživate.

One Comment:

 1. Zoki svaka cast! Tebi prije svega a zatim I svim ljudima koji su dio pohoda na planine! Zamisljam turu na koji ce biti prilike da se pridruzim! Sve najbolje I srecni svi usponi I povrati!

Komentariši

 • Plan akcija je podložan izmjenama, naročito usljed nepovoljne prognoze vremena.

  Učešće na akciji je dobrovoljno i na sopstvenu odgovornost! Pridržavaj se pravila ponašanja prema prirodi i ostalim učesnicima.

  Važan dio Akcije su upoznavanje kulture, istorije, geografije, flore, faune i zabavni sadržaji.

  Izvršavaj uputstva vođe izleta, jer je on i zakonski odgovoran za tebe! Neka ti je uvijek u vidnom polju. Primjedbe koje imaš saopšti mu nasamo poslije ture.

  Prilagodi se grupi, ne žuri, zaostanak najavi! Detaljno se informiši i pripremi za napore na turi. Ponesi da nudiš, ne da tražiš. Uvijek ponesi za kišu i hladnoću ili trpi!

  Brini o bezbjednosti, svojoj i drugih! Ne bacaj smeće! Ne čupaj biljke! Pomogni slabijima. Ne odronjavaj krše! Pusti druge da uživaju u prirodi.