Velja Trojica, Festival vina i ukljeve 11 12 2016g. neđelja u 07h laka srednja tura

grbavci-bjelasica-115

Oblun. Planinarenje i nešto više…

U Crnoj Gori sve je Velje Kosmač, Blato, Vrh, Gora, Duboko, Strana, Lješala, Bobija, ljudi i muka. Velja Trojica(1132mnm) iznad sela Utrg, isprsila se na sredokraći između Lovćena i Rumije, pa ih imitira. Kao strogi profesor, obrva podignutih preko Zetsko-Bjelopavlićke ravnice i Skadarskog jezera, nadgleda visove Prekornice, Kučke krajine i Prokletija da se ne zaigraju s nebeskim balonima. Okrenuta je i moru i brojnim gorama iznad obije velje vode. I mi ćemo se praviti važni kad se popnemo na nju, a to nije teško. Ko neće na vrh guštaće laganiju, ne manje uzbudljivu šetnju.

Uživaćemo u baš veljem pogledu sa tih visina, toplom, vedrom danu, vinu i ukljevama u Virpazaru, po silasku.

pastrovacka-g-brajici-goli-v-praskvica-06-02-2016-110Visinska razlika 680( 380)m.

Uspon traje oko 2 30h, boravak na vrhu 1h, silazak 2h.

Teren: Prvi dio dobra, ugodna, djelimično popločana staza, drugi dio trava-kamen predio bez staze, malog nagiba, bez strmih i opasnih mjesta.

Potrebna je minimalna srednja kondiciona pripremljenost.

Tempo hoda se podešava prema najsporijem učesniku.

 

Oprema: duboke planinarske cipele, deblje čarape – najbolje su vunjene, odgovarajuća odjeća:  tanka – “šuškava” jakna za vjetar, “duks”,  kapa, rukavice, kišna kabanica, kačket ili šešir, dugi rukavi i par majica za preobuku na planini.

(Jedan komplet rezervne  odjeće i obuće ostaviti u vozilu).

Ponijeti nešto lake hrane za uspon, čaj, vodu(1,5l), suvo voće, slatkiše.

Sastavni dio svake akcije čine edukativni ( upoznavanje sa kulturom, istorijom, geografijom, florom i faunom …) i zabavni sadržaji.

Polazak neđelja u 7h ispred prostorija kluba.

Povratak u Podgoricu  do 19h.
Prijevoz: kombi, bus.

Napomena: Vremena su orjentaciona, data prema normama i planinarskoj praksi, isključivo zavise od sposobnosti učesnika akcije!!!

Prijava i dodatne informacije na sastanku kluba srijeda i četvrtak 18-19h. Blaža Jovanovića 17- Blok V, prolaz iza Lovćen osiguranja  ili na tel 067 813 813; 069 156 064.

Prijave za akciju porukama i na fejsbuku se ne primaju. 

Akontacija-3e, je uslov da budete uvršteni u spisak – uplaćuje se lično ili na žiro račun Planinarski klub “Oblun” br: 510-65042-78 kod CKB banke i ne vraća se u slučaju odustajanja.  Troškove akcije  možete sami izračunati prema troškovniku koji se nalazi na našoj stranici na sajtu i fejsbuku.
Vodič: Zoran S. Mirotić

O VAŠOJ BEZBJEDNOSTI, ZDRAVLJU, VREMENSKOJ PROGNOZI I DR. BRINE VOĐSTVO PUTA DOKAZANO NA HILJADU AKCIJA.

Komentariši

 • Plan akcija je podložan izmjenama, naročito usljed nepovoljne prognoze vremena.

  Učešće na akciji je dobrovoljno i na sopstvenu odgovornost! Pridržavaj se pravila ponašanja prema prirodi i ostalim učesnicima.

  Važan dio Akcije su upoznavanje kulture, istorije, geografije, flore, faune i zabavni sadržaji.

  Izvršavaj uputstva vođe izleta, jer je on i zakonski odgovoran za tebe! Neka ti je uvijek u vidnom polju. Primjedbe koje imaš saopšti mu nasamo poslije ture.

  Prilagodi se grupi, ne žuri, zaostanak najavi! Detaljno se informiši i pripremi za napore na turi. Ponesi da nudiš, ne da tražiš. Uvijek ponesi za kišu i hladnoću ili trpi!

  Brini o bezbjednosti, svojoj i drugih! Ne bacaj smeće! Ne čupaj biljke! Pomogni slabijima. Ne odronjavaj krše! Pusti druge da uživaju u prirodi.