Velje brdo ( 283mnm) – Magara(pećina), neđelja 04. 01. 2015 god. u 09 30h – rekreativna tura

SDC12027

Oblun. Planinarenje i nešto više…

Laganom šetnjom obilazimo tvrđave i lijepu pećinu Magara na Veljem brdu iznad Podgorice, tu pred našim očima, a tako daleke.

Potrebna je minimalna kondiciona pripremljenost.

Tempo hoda se podešava prema najsporijem učesniku.
Oprema:
duboke planinarske cipele, deblje čarape – najbolje su vunjene, odgovarajuća odjeća ( na veće visine u svako doba godine nosi se:  tanka – “šuškava” jakna za vjetar, tanka sintetička jakna tzv polar, “duks”,  kapa, rukavice, kišna kabanica, kačket ili šešir, dugi rukavi) i par majica za preobuku na planini.

SDC12145komplet rezervne  odjeće i obuće ostaviti u vozilu).

Ponijeti nešto lake hrane za uspon, vodu(2l), suvo voće, slatkiše.

Sastavni dio svake akcije čine edukativni ( upoznavanje sa kulturom, istorijom, geografijom, florom i faunom …) i zabavni sadržaji.

Polazak u neđelju u 9 30h ispred prostorija kluba.

Povratak u Podgoricu  do 16h.
Prijevoz: ne treba.

Prijava i dodatne informacije na sastanku kluba:utorak i četvrtak 18-19h, NAJKASNIJE DO SUBOTE  VEČE, ili do popune mjesta. Blaža Jovanovića 17- Blok V, prolaz iza Lovćen osiguranja  ili na tel 067 813 813; 069 156 064.

Vodič: Zoran S. Mirotić

PONIJETI DOBRE LAMPE I GUMENE ČIZME( poželjnezbog gliba u pećini).

NA AKCIJU SE IDE BEZ OBZIRA NA VREMENSKU PROGNOZU( u slučaju kiše idemo prvo u pećinu).

Komentariši

 • Plan akcija je podložan izmjenama, naročito usljed nepovoljne prognoze vremena.

  Učešće na akciji je dobrovoljno i na sopstvenu odgovornost! Pridržavaj se pravila ponašanja prema prirodi i ostalim učesnicima.

  Važan dio Akcije su upoznavanje kulture, istorije, geografije, flore, faune i zabavni sadržaji.

  Izvršavaj uputstva vođe izleta, jer je on i zakonski odgovoran za tebe! Neka ti je uvijek u vidnom polju. Primjedbe koje imaš saopšti mu nasamo poslije ture.

  Prilagodi se grupi, ne žuri, zaostanak najavi! Detaljno se informiši i pripremi za napore na turi. Ponesi da nudiš, ne da tražiš. Uvijek ponesi za kišu i hladnoću ili trpi!

  Brini o bezbjednosti, svojoj i drugih! Ne bacaj smeće! Ne čupaj biljke! Pomogni slabijima. Ne odronjavaj krše! Pusti druge da uživaju u prirodi.