VOJNIK – tradicionalni uspon – 10 05 2014 god, subota u 07h, srednje teška tura

001 vojnik 0514

VOJNIK – tradicionalni uspon – 10 05 2014 god, subota u 07h, srednje teška tura Oblun. Planinarenje i nešto više… Potrebna je srednja kondiciona pripremljenost. Obavezno je imati planinarske cipele(duboke cipele – tvrdog i debelog đona), debele čarape – najbolje su vunjene, odgovarajuću odjeću( na veće visine u svako doba godine nosi se: tanka – “šuškava” jakna za vjetar, tanka sintetička jakna tzv polar, “duks”, kapa, rukavice, kišna kabanica), planinarske štapove, kačket i par majica za preobuku na planini. Rezervnu odjeću i obuću ostaviti u prijevoznom sredstvu. Naše akcije su edukativnog karaktera ( upoznavanje kulture, istorije, flore i faune). Tempo hoda se podešava prema najsporijem učesniku. Polazak u neđelju 11 05 2014 god 07h ispred prostorija kluba kod Bazara u Bloku V. Povratak u Podgoricu do 18h. Prijevoz: kombi, sopstveni. Prijava sa obaveznom akontacijom od 5 eura na sastanku kluba: utorak i srijeda 18-19h. Blok V-ul Blaža Jovanovića 17, prolaz iza apoteke Luna. Akontaciju možete uplatiti na žiro račun br:510-65042-78-CKB banka. Informacije na tel 067 813 813 i 069 156 064

Odgovori

 • Plan akcija je podložan izmjenama, naročito usljed nepovoljne prognoze vremena.

  Učešće na akciji je dobrovoljno i na sopstvenu odgovornost! Pridržavaj se pravila ponašanja prema prirodi i ostalim učesnicima.

  Važan dio Akcije su upoznavanje kulture, istorije, geografije, flore, faune i zabavni sadržaji.

  Izvršavaj uputstva vođe izleta, jer je on i zakonski odgovoran za tebe! Neka ti je uvijek u vidnom polju. Primjedbe koje imaš saopšti mu nasamo poslije ture.

  Prilagodi se grupi, ne žuri, zaostanak najavi! Detaljno se informiši i pripremi za napore na turi. Ponesi da nudiš, ne da tražiš. Uvijek ponesi za kišu i hladnoću ili trpi!

  Brini o bezbjednosti, svojoj i drugih! Ne bacaj smeće! Ne čupaj biljke! Pomogni slabijima. Ne odronjavaj krše! Pusti druge da uživaju u prirodi.