Zelena bajka Bjelasice -ko vjeruje u bajke – 07 06 2015 god – neđelja  u 6 30h– laka( srednje teška, teška) tura

DSCF3613

Oblun. Planinarenje i nešto više…

Još jedna tura iz serijala bajki za odrasle i đecu, hiking” akcija u kojima je prioritet pješačenje, a ne “osvajanje” vrhova, iako ćemo ih ovog puta popeti bar tri. Najpitomiju crnogorsku planinu upoznajemo odozgo.-AKCIJA KOJA SE VRLO RIJETKO ORGANIZUJE I PONAVLJA.

Usput ćemo upoznati geomorfologiju, floru i faunu Bjelasice.

I-laka tura isključuje uspone na vrhove – silazak na Jezerine.

II-srednje teška tura uključuje uspon na vrhove, pogled na Pešića, Ursulovačko i Šiška jezera i silazak na Jezerine, Jelovicu ili Biogradsko jezero.  

III- teška tura uključuje uspon na vrhove, pogled na Pešića, Ursulovačko i Šiška jezera i silazak u Mojkovac.

Kondiciona pripremljenost: minimalna (srednja, dobra).

Tempo hoda se podešava prema najsporijem učesniku.

Oprema: duboke planinarske cipele( ko nema može i cipele ili patike tvrđeg đona) deblje čarape – najbolje su vunjene, odgovarajuća odjeća:  tanka – “šuškava” jakna za vjetar, “duks”,  kapa, rukavice, kišna kabanica, kačket ili šešir, kreme za zaštitu od sunca, dugi rukavi i par majica za preobuku na planini.

(Jedan komplet rezervne  odjeće i obuće ostaviti u vozilu).

Ponijeti nešto lake hrane za uspon, čaj, vodu(1,5-2l), suvo voće, slatkiše.

Sastavni dio svake akcije čine edukativni ( upoznavanje sa kulturom, istorijom, geografijom, florom i faunom …) i zabavni sadržaji.

Polazak neđelja u 6 30h ispred prostorija kluba.

Povratak u Podgoricu  do 21h.
Prijevoz: kombi.

Napomena: Vremena su orjentaciona, data prema normama i planinarskoj praksi, isključivo zavise od sposobnosti i želja učesnika akcije!!!

Prijava i dodatne informacije na sastanku kluba u srijedu i četvrtak 19-20h. Blaža Jovanovića 17-Blok V, prolaz iza Lovćen osiguranja  ili na tel 067 813 813; 069 156 064.

Molimo da se ne prijavljujete porukama i na fejsbuku, jer nijesmo sigurni da ćemo ih viđeti na vrijeme, a i nije ozbiljno… 

Akontacija-5e, je uslov da budete uvršteni u spisak – uplaćuje se lično ili na žiro račun Planinarski klub “Oblun” br: 510-65042-78 kod CKB banke i ne vraća se u slučaju odustajanja.  Troškove akcije  možete sami izračunati prema troškovniku koji se nalazi na našoj stranici na sajtu i fejsbuku.
Vodič: Zoran S. Mirotić

O VAŠOJ BEZBJEDNOSTI, ZDRAVLJU, VREMENSKOJ PROGNOZI I DR. BRINE VOĐSTVO PUTA DOKAZANO NA SKORO HILJADU AKCIJA.

Vaša obaveza je da poštujete uputstva i uživate.

Komentariši

 • Plan akcija je podložan izmjenama, naročito usljed nepovoljne prognoze vremena.

  Učešće na akciji je dobrovoljno i na sopstvenu odgovornost! Pridržavaj se pravila ponašanja prema prirodi i ostalim učesnicima.

  Važan dio Akcije su upoznavanje kulture, istorije, geografije, flore, faune i zabavni sadržaji.

  Izvršavaj uputstva vođe izleta, jer je on i zakonski odgovoran za tebe! Neka ti je uvijek u vidnom polju. Primjedbe koje imaš saopšti mu nasamo poslije ture.

  Prilagodi se grupi, ne žuri, zaostanak najavi! Detaljno se informiši i pripremi za napore na turi. Ponesi da nudiš, ne da tražiš. Uvijek ponesi za kišu i hladnoću ili trpi!

  Brini o bezbjednosti, svojoj i drugih! Ne bacaj smeće! Ne čupaj biljke! Pomogni slabijima. Ne odronjavaj krše! Pusti druge da uživaju u prirodi.